Brüksel saldırganı Avrupa Parlamentosu'nda çalışmış
AA

BRÜKSEL

Terör döndü dolaştı yıllardır teröristleri besleyen Belçika'yı vurdu, hem de Türkiye'de terör eylemi gerçekleştiren ve Belçika'ya sığınan Fehriye Erdal taktiğiyle..

FEHRİYE ERDAL TAKTİĞİ

Hatırlanacağı üzere Fehriye Erdal da Sabancı Holding binasında işe başlamış, bir süre çalışmış ve daha sonra Özdemir Sabancı cinayetinde rol oynamıştı. IŞİD'li Brüksel saldırganının da Avrupa Parlamentosu'nda temizlikçi olarak çalıştığı ortaya çıktı.

Brüksel Havalimanı'ndaki saldırıyı gerçekleştiren 2 intihar saldırganından biri olan Najim Laachraoui'nin, Avrupa Parlamentosu'nda temizlikçi olarak kısa süre çalıştığı ortaya çıktı.

AP SÖZCÜSÜ AÇIKLADI

AP Sözcüsü Jaume Duch Guillot, yaptığı açıklamada, saldırganın 6 yıl önce temizlikçi olarak bir ay AP'de çalıştığını belirtti. Sözcü, ismini vermediği saldırganın o dönem suç kaydının bulunmadığını ifade etti.

Belçika basını ise o saldırganın 25 yaşındaki Najim Laachraoui olduğunu yazdı. Brüksel Havalimanı'ndaki saldırıyı gerçekleştiren 2 intihar saldırganından biri olan Belçika doğumlu Laachraoui'nin 130 kişinin öldüğü 13 Kasım'da Paris'i hedef alan saldırılarda kullanılan intihar yeleklerini yapan kişi olduğu da sanılıyor.

Brüksel'de bir metro istasyonu ve Brüksel Havalimanı'nda 22 Mart'ta düzenlenen saldırılarda 32 kişi ölmüş, 270 kişi yaralanmıştı. Saldırıların sorumluluğunu terör örgütü DAEŞ üstlenmişti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)