Brüksel’de grev 16 bin kişiyi mağdur edecek
İHA

qweqwe

Brüksel Airlines Hava Yolları, 13 Şubat günü yapılacak ulusal grev sebebi ile birçok uçuşu iptal ettiğini duyurdu. Brüksel Hava Yolları'ndan yapılan açıklamada, işçi sendikalarının düzenlediği grev sonucu 222 seferin iptal edildiği belirtildi. Yolculara farklı rotalar kullanmaları yönünde çağrıda bulunuldu.

UÇUŞLAR AKSAYACAK

Ayrıca, TUI Hava Yolu şirketi tarafından yapılan açıklamada, eylemler nedeniyle planlanan tüm uçuşların, 13 Şubat’ta Fransa ve Hollanda’daki havalimanlarına yönlendirileceği duyuruldu. TUI, 13 Şubat’ta ulusal grev nedeniyle toplam 36 uçuşunun etkilediğini aktardı.

Brüksel Havalimanı yetkilileri, tüm yolcularına seyahat ettikleri hava yollarıyla zamanında bağlantı kurmaları, el bagajlarıyla seyahat etmeleri ve havalimanına ulaşmak için yeterli zamanı planlamalarını konusunda uyardı.

ÇOK SAYIDA KİŞİ MAĞDUR OLACAK

Belçika’da, işçi ve işveren temsilcileri arasında çalışan ücretlerinde yapılacak artışa ilişin müzakerelerde, sonuca ulaşılamamıştı. Bunun üzerine işçi sendikaları, 13 Şubat’ta 1 günlük grev kararı almıştı. Grev nedeniyle o tarihte yalnız uçak seferleri değil aynı zamanda ülke çapında tren seferleri, Brüksel’de de metro, tramvay ve otobüs seferleri de yapılamayacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)