Bu hafta vizyona giren filmler

HERKES Mİ ALDATIR?

Yönetmen: Kamil Aydın
Oyuncular: Ragıp Savaş, Mine Tugay, Metin Zakoğlu, Fatma Toptaş
Tür: Komedi

Sezonun ilk Altın Kestane ve Altın Bamya adayı... Filmdeki çiftler şuurlarını yitirmiş, sanki birbirini aldatmaya programlanmış gibi... Jean Renoir, 1939'da Oyunun Kuralı'nı çekmişken, 2010'da böyle bir film Türkiye sinemasına yakışmıyor! Bizce bu filmin bir 'reset'lenmeye ihtiyacı var. Basınız 'reset' tuşuna başka filme geçiniz deriz!

DR. PARNASSUS
(The Imaginarium Of Doctor Parnassus)

Yönetmen: Terry Gilliam
Oyuncular: Heath Ledger, Johnny Depp, Christopher Plummer, Verne Troyer, Andrew Garfield
Tür: Fantastik, macera

Rahmetli Heath Ledger'ın son filmi... Ölümsüzlük peşindeki bir doktorun macerası olarak özetlenebilecek yapımda yönetmen Terry Gilliam, şanına yakışır bir filmle seyirciyi selamlıyor. Alışılageldik mizah anlayışıyla, yarattığı fantastik dünyada insanlığın ihtiraslarıyla ince ince dalgasını geçiyor. Haftanın en iyisi denilebilir.

MİN DÎT

Yönetmen: Miraz Bezar
Oyuncular: Şenay Orak, Muhammed Al, Hakan Karsak, Suzan İlir, Berivan Ayaz, Mehmet İnci, Çekdar Korkusuz, Recep Özer, Fahriye Çelik, Alişan Önlü
Tür: Dram

Diyarbakır Batman yolunda, karanlık bir Mayıs gecesinde, on yaşındaki Gülistan'ın ve kardeşi Fırat'ın hayatı acı bir şekilde değişir. Gazeteci olarak çalışan babaları ve anneleri çocukların gözleri önünde öldürülürler. Geriye sadece Gülistan, Fırat ve annelerinin kollarında ağlayan altı aylık kız kardeşleri Dilovan kalır.
Çocukların tek akrabaları teyzeleri olan Yekbun'dur. Ama kısa bir süre sonra teyzeleri de kaybolunca, Gülistan ve Fırat, tamamen kendi başlarına kalırlar. Parasızlıktan evin eşyalarını satmaya başlayan çocuklar, evin kirasını ödeyemeyince Diyarbakır'ın sokaklarında yaşamaya başlarlar.
Eski hayatlarından tek geriye kalan, annelerinin onlara kendi sesiyle kayıt etmiş olduğu bir Masal kasetidir. Masal "Zilli Kurdu" anlatır.

TİTANLARIN SAVAŞI
(Clash of the Titans)

Yönetmen: Louis Leterrier
Oyuncular: Sam Worthington, Liam Neeson, Ralph Fiennes, Gemma Arterton
Tür: Fantastik, macera

Nerede üç boyutlu bir kahramanlık hikayesi varsa Sam Worthington orada! Avatar'ın gazi askeri bu sefer yarı tanrı olarak, tanrılarla insanlar arasındaki savaşın kahramanı oluyor. Zeus'lu, Hades'lı, Medusa'lı film, sinematografik olarak Avatar'ın yanından geçmiyor ama 'babalar ve oğullar mücadelesinin' ezeli bir rekabet olduğunu bize hatırlatıyor.