Bülent Arınç: Öncelikle yeni anayasayı hedefliyoruz
AA

öncelijk

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Yeni Anayasa Çalışmaları Işığında Demokratik Açılım Süreci ve Başkanlık Sistemi" başlığıyla düzenlenen 124. Bab-ı Ali Toplantıları'na katıldı.

AK Parti olarak 2015 seçimleri için en büyük iddialarını "yeni bir anayasaya sahip olmak" şeklinde açıklayan Arınç, şöyle devam etti:

"Yeni anayasayı, eğer yine yapabilirsek, Meclis içerisindeki işlemeyen, çalışmayan ama 2015'ten sonraki profili görmediğimiz için bir ümitle diğer partilerin de iştirakiyle yapabilmektir. Eğer anlaşılabilirse doğru olan budur."

ÖNCELİKLE YENİ ANAYASA

Arınç, hükümet olarak öncelikle yeni anayasayı hedeflediklerini vurgulayarak, "Yeni anayasa yapabilecek güce gelirsek, bunun içerisine de bu hükümet modelini koymak mecburiyetindeyiz. Düşüncelerimiz, projelerimiz var ama Sayın Cumhurbaşkanımız gibi doğrudan başkanlık sistemi, Türk tipi başkanlık sistemi, bunların hepsinin tartışılabileceğini ama gerçekleştirilmesi için seçimlerden sonraki gücümüzü görmek gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

ÖDLERİ PATLIYOR

Başbakan Yardımcısı Arınç, başkanlık sistemi konuşulunca karşı çıkanların cehaletlerini gösterdiğini belirterek, "İstemezükçüleri dinlediğiniz zaman bu sistemi de bilmedikleri anlaşıldı. Eğer Recep Tayyip Erdoğan gibi birisi siyasette çok güçlü olmasaydı, başkanlık iddiasını da o kişi ortaya atsaydı bu kadar karşı çıkmayacaklardı. Sisteme değil karşı çıkışları, bu şahsın başkan olmak istemesine. 'Bu kadar karizması güçlü, liderlik vasfı olan, 13 yıldır her girdiği seçimden başarıyla çıkan, 12 yıl aralıksız Başbakan olmakla da son belki 50-60 yılın rekorunu kıran bir insanın bir de başkan olduğunu düşünün' diye ödleri patlıyor. Halbuki sistem için ne konuşacaksak onu konuşalım ama şahıslara yönelik bir eleştiri zayıf kalabilir diye düşünüyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)