Bülent Arınç'tan İsmet Yılmaz yorumu
Ajanslar

Bülent Arınç'tan İsmet Yılmaz yorumu

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin'e gelen Arınç, AK Parti Milletvekili Orhan Miroğlu ile Vali Ömer Faruk Koçak'ı ziyaret etti. Yeni bir hükümet kuruluncaya kadar hükümetin görevini sürdürdüğünü, halkın AK Parti hükümetini gördükçe huzur ve istikrar içerisinde ekonomik gelişmesini de sürdürebildiğini ifade eden Arınç, şöyle konuştu:

HATTA BAZEN ŞAŞIRIYORUM

"Hatta bazen şaşırıyorum, bu ülkede bir seçim oldu mu gerçekten. Çünkü başbakan, bakanlar, hükümet yerinde. Üstelik dün bir de TBMM Başkanı AK Partinin değerli bir milletvekili, Milli Savunma Bakanımız seçildi. Bu büyük bir başarıdır. Bu başarıda payı olan herkese teşekkür ediyoruz."

"TBMM, BİRİNCİ SINAVINI BAŞARIYLA VERDİ"

Arınç, her partinin meclis başkanı adayı bulunduğunu ve bu partilerin seçime yönelik farklı davranışlar içerisinde olduğunu anımsatarak, "Bu da demokrasinin bir zenginliğidir. AK Parti'nin değerli bir bakanı, 26'ncı Meclis Başkanımız olarak seçilmiş oldu. Buradan Sayın Başkanımızı tekrar tebrik ediyoruz, milletvekillerimiz büyük bir gayret ve sebat gösterdiler. AK Parti grubunun bir firesi olmaksızın oyları ile desteklediği bir başkana kavuşmuş oldu. TBMM, birinci sınavını başarıyla verdi" dedi.

"YAPILACAK EN ACİL İŞ TÜRKİYE'Yİ HÜKÜMETSİZ BIRAKMAMAK"

TBMM Başkanlık Divanı oluşmasının ardından önümüzdeki hafta hükümet kurma çalışmalarının başlayacağını işaret eden Arınç, şunları söyledi:

"Amacımız seçimlerde halkın hepimize verdiği görevi iyi idrak ederek, Türkiye'yi hükümetsiz bırakmamaktır. Yapılacak en acil iş, Türkiye'nin barış, huzur ve kalkınmayı önceleyen istikrarlı bir hükümet kurmasıdır. Bu konuda AK Parti üzerine düşen görevi yapacaktır. Sayın Başbakanımızın yaptığı konuşmalarda bu düşüncelerimizin izlerini görmek mümkündür."

"HÜKÜMET KURMA ÇABALARIMIZ BAŞARIYLA SONUÇLANMIŞTIR"

"Ne kırmızı çizgilerimiz var, ne hiçbir partiye karşı bir yanlı düşüncemiz var. 'Buna sırtımı dönerim, bunu isterim' gibi bir kaba düşüncenin sahibi olmadık. Milletin seçtiği, takdir ettiği ve demokrasinin olmazsa olmazı olan seçim konusunda geçmişten bu yana düşüncemiz budur" ifadesini kullanan Arınç, şöyle devam etti:

"Hükümet kurma çabalarımız inanıyorum ki başarıyla sonuçlanacak. Temel prensipler ölçüsünde Türkiye'nin dış politikası, ekonomik gelişmesi ve toplumsal birliğinin kurulmasına yönelik çabalarda hangi parti ile daha çok azami müştereklerimiz olursa onunla hükümet kuracağımızı göreceksiniz."