Bülent Tüfenkci: Kara listedeki esnafa sicil affı geliyor
ensonhaber.com

asd

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Habertürk TV'de Aysun Torun'un sorularını yanıtladı.

BAKANDAN ESNAFA MÜJDELİ HABER

Bakan Tüfenkci, esnafa sicil affı ve işsizlik fonunun geleceğini belirtirken, yeniden tedbir paketi olup olmayacağıyla ilgili 'Merkez Bankası gerekli önlemleri alır' dedi.

Bakan Tüfenkci'nin açıklamasından notlar;

''KARA LİSTEDEKİ ESNAFA SİCİL AFFI''

Kara listedeki esnaf için sicil affıyla ilgili düzenleme yapılacak. Kredi garanti fonu ile yeni imkanlar getirdik. Esasında banka riskini kendi tarafına aldığı için sicil affının daha kolay çıkma imkanı var. Önümüzdeki günlerde sicil affını sunacağız. Sicil affını hayata geçirmek istiyoruz.

KAMUDA PERSONEL ALIMLARINI 60 BİNLE SINIRLADIK

Başbakanımız paketi açıkladıktan sonra önemli bir hususun altını çizdi. Borçlandırılmalar yapmadan bunları gerçekleştireceğiz dedi. Tasarrufa yönelik tedbirler alınacak. Verimsiz alandaki işlerin verimli alanlara yönelmesiyle işlenecek. Kamudaki personel alımlarını da 60 binle sınırladık.

''3-5 MİLYARLIK TASARRUF BEKLİYORUZ''

Belli oranlarda tasarruflara gideceğiz. Her Bakanlık kendi bünyesinde takip edilecek. Ciddi 4-5 milyarlık bir tasarruf bekliyoruz. Ama bu tasarrufları daha da artırarak daha somut hale getirecek.

50 BİN TL'LİK KREDİ ESNAFA GELDİ

Esnaflara çok ciddi yatırımlar yapıldı. Küçük işletmelere 50 bin TL faizsiz kredi imkanı getirdik. Esnaflarımıza, küçük işletmelerimize KOBİ'lerimize getirilen bir çalışma. 50 bin TL'lik kredi imkanı doğrudan onlara geldi.

İŞSİZLİK FONUNA KATKI

İşsizlik Fonu'nu da Bakanlar Kurulu'na sunup son şeklini vereceğiz. Esnaf da işsizlik fonuna katkı verecek devlet olarak biz de vereceğiz. İşsizlik kaldığı süre içinde, yeni iş bulana kadar asgari geçimini sağlayacak ücreti vermeyi planlıyoruz.

''BÜTÜN İŞLEMLER TL İLE YAPILACAK DİYE BİR ŞEY YOK''

Sadece TL ile çalışmalar yapacağız diye bir durum yok. Yurtdışında, bozamayacağımız durumlarda yapamayız. Bütün işlemler TL ile yapılacak diye bir şey yok. Başbakanımız dedi ki; 'Merkez Bankamızın eli ayağı bağlı değil' Merkez Bankamız hazır, adımları hazır. Merkez Bankası gerekli önlemleri alır.

Anayasa değişikliği hakkında; umarım kısa zamanda milletimiz için en iyisi olur. Milletimiz ne diyor, önemli olan. Bir an evvel Meclis'ten geçip milletin önüne gelmeli. Millet ve piyasalar bunu bekliyor.