Bulgaristan'da Ahmet Doğan'ın saldırganı Türk çıktı

Bulgaristan'da Ahmet Doğan'ın saldırganı Türk çıktı

Dün Bulgaristan'da yaşanan olay herkesi şaşkınlığa uğrattı. Sofya'da HÖH'ün 8. olağan kurultayında parti lideri Ahmet Doğan'a karşı yapılan ve silahın tutukluk yapması nedeniyle başarısızlıkla sonunçlanan suikastı gerçekleştiren kişinin de bir Türk olduğu anlaşıldı. Burgaz doğumlu Oktay Hasanov Yenimehmedov'un uyuşturucu ve hırsızlık suçlarından sabıkası bulunuyor.

Bulgaristan'da Türk vekile suikast girişimi

Bulgaristan'da Ahmet Doğan'ın saldırganı Türk çıktı

HIZLA KÜRSÜYE KOŞTU

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da, HÖH'ün sekizinci olağan kurultayında parti lideri Ahmet Doğan'a karşı silahlı bir kişi saldırıya teşebbüs etti. Doğan'ın, kongrede konuşmasını yaptığı esnada saldırgan, elindeki tabanca ile hızla kürsüye doğru koşarak, ateş etmeye çalıştı.

SALONDA 3 BİN KİŞİ VARDI

Yaklaşık 3 bin kişinin bulunduğu salonda, kürsünün yanında bulunan HÖH milletvekilleri Ahmet Doğan'ı yere yatırırken, saldırganı ateş etmeden etkisiz hale getirdiler.

TÜRK SALDIRGAN SABIKALI ÇIKTI

Yaklaşık beş dakika süren olay sırasında saldırgan, salonda bulunan HÖH milletvekilleri ve delegeler tarafından etkisiz hale getirildi ve güvenliği sağlayan Milli Güvenlik Servisi yetkililerine teslim edildi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, saldırganın, Burgaz doğumlu Oktay Hasanov Yenimehmedov olduğu açıklandı. DHA, Sofya dördüncü bölge karakoluna götürülen 25 yaşındaki Yenimehmedov'un uyuşturucu ve hırsızlık suçlarından sabıkasının bulunduğunu bildirdi.

SALDIRGAN FECİ ŞEKİLDE DÖVÜLDÜ

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, kongre salonunda yaşanan paniğin ardından verilen arada konuşan HÖH Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Mestan, Doğan'ın sağlık kontrolünden geçirildiğini ve sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Saldırgan suikast girişiminin ardından çevredekiler tarafından feci şekilde dövüldü. Mestan, bu tatsız olayın ardından Doğan'ın kendini iyi hissettiğini ancak bu ortamda konuşmasını sürdürmesinin mümkün olmayacağını bildirdi. Bulgarca, İngilizce ve Türkçe olarak hazırlanan konuşma metninin tüm delegelere dağıtılacağı belirtildi. HÖH Milletvekili Remzi Osman ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırıyı sert bir dille kınayarak, saldırganın tanıdık biri olmadığını söyledi.