Bursa'da milyar dolarlık projeye Dubai ilgisi
AA

Sıcaksu-Tabakhaneler Bölgesi, termal turizm merkezine dönüştürülecek. Konuyla ilgili bilgi veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, proje için Dubaili firmayla görüştüklerini söyledi.

"DUBAİLİ BİR GRUPLA FLÖRT EDİYORUZ"

Bursa'da bazı iş adamlarıyla termal turizm merkezi projesiyle ilgili temas kurduğunu, ancak karşılık göremediğini anlatan Aktaş, "O alanla ilgili Dubaili bir grupla flört ediyoruz. Bu yüzden 2,5 ay önce ekibimle Dubai'ye gittim. Onlar da bana 4-5 kez geldi. Geçenlerde de buraya geldiler ve bir araya geldik. Bir ihale yapılacak ve buna herkes başvurabilir. Nihayetinde o alanda yaklaşık 1 milyar dolarlık bir yatırım var." dedi.

Bursa'da milyar dolarlık projeye Dubai ilgisi

"120 DÖNÜMLÜK ALANDA 1 MİLYAR DOLARLIK KAPASİTE VAR"

Aktaş, özel sektörün gücünü kullanmak zorunda olduklarını vurgulayarak, "120 dönümlük alanda 1 milyar dolarlık kapasite var. Bu tip yap-işlet-devret ya da gelir ortaklığı projeleri birkaç firmayla olur. Bursa hiçbir zaman Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesiyle idare edilmez. İdare edilmeye çalışılırsa planlanan projelerin ancak yüzde 30-40'ı olur." dedi.

TERMAL SU DERİ TEMİZLİĞİNDE KULLANILIYORDU

Soğanlı, Alemdar, Gaziakdemir, Sırameşeler, Çekirge, Çarşamba ve Altıparmak mahallelerine kadar uzanan ve yaklaşık 18,3 hektar alanıyla uzun yıllar deri sanayi sektörüne hizmet eden Tabakhaneler Bölgesi'ndeki işletmeler, yaklaşık 10 yıl önce Badırga bölgesindeki Bursa Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ne taşınmıştı.

Bölgedeki 135 deri fabrikasının taşınmasının ardından başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları, hak sahipleriyle yatırımcı firmalar arasında uzlaşma sağlanamaması üzerine sonuçsuz kalmıştı.

Bursa'da milyar dolarlık projeye Dubai ilgisi

KAMULAŞTIRMALARIN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU TAMAMLANDI

Daha önce deri temizliğinde kullanılan yaklaşık 80 derece sıcaklıktaki suyu, sağlık ve termal turizmde kullanmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, kamulaştırmaların büyük çoğunluğunu tamamladı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş, en son kendi döneminde yapılan kamulaştırmalarla 120 dönümlük alanın ortaya çıkarıldığını söyledi.

27 DÖNÜM İHALEYLE SATILDI

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nin yan tarafındaki Merinos Stadı'ndan başlamak kaydıyla Paşa Çiftliği'ne kadar 500 dönümlük bir alanın bulunduğunu belirten Aktaş, buranın 120 dönümünün kamulaştırıldığını ve 27 dönümünün de ihaleyle satıldığını ifade etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)