Bursa'da yollar artık akıllı olacak

rhrhr

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından trafik akışının sağlıklı hale getirilmesi ve sürücülerin trafik yoğunluğu hakkında doğru bilgilendirilmesi amacıyla Akıllı Trafik Otomasyon Sistemi ile yollar da ‘akıllı' hale getiriliyor.

Bursa'da kent içi trafik sorununu ağırlıklı olarak raylı sistem yatırımları, yol genişletme, köprü ve kavşak yatırımları ile vatandaşların toplu taşıma araçlarına yönlendirilmesine yönelik çalışmalarla çözmeyi amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan her gün artan araç trafiğine karşı yolları da Akıllı Trafik Otomasyon Sistemleri ile donatıyor.

MESAJLAR MERKEZDEN GÜNCELLENECEK

Gerçek zamanlı yol ve trafik durumunu göz önünde bulundurarak trafik hakkında bilgi edinilmesi ve trafiğin kontrol edilmesi, olay yerine yaklaşırken akım hızının kontrol edilerek ana yolun tam kapasiteli olarak kullanılması amacıyla hazırlanan Değişken Bilgilendirme Panolarından ilki İzmir yolu Orhaneli kavşağı civarına iki yönlü olarak monte edildi. Değişken mesaj işareti sistemleri, Bursa Kent İçi Trafik Sinyalizasyon Merkezine GPRS yolu ile bağlanırken, yol durumuna göre mesajlar sürekli merkezden güncelleniyor.

Çalışmaları devam eden Bursa Kentsel Trafik Yönetim Projesi (Akıllı Trafik Otomasyon Sistemi) kapsamında yolların akıllı hale getirilmesi hedeflenirken, değişken akıllı uyarı panolarının sayısının da artırılması amaçlanıyor.

ARTIK ADRES BULMAK DAHA KOLAY

Bu arada sürücülerin gideceği adresleri daha kolay bulabilmelerini sağlamak amacıyla kent genelinde bulunan tüm köprülü kavşaklara estetik açıdan göze hoş gelen ledli levhalar ile o bölgeyi temsil eden kavşak isimleri yazıldı. Bu sayede sürücüler hem gece hem  de gündüz geçtikleri kavşağın hangi bölgede olduğunu kolaylıkla öğrenip, istedikleri hedef noktaya daha kısa zamanda ulaşabilecek.