Bursa'daki huzurevi öğrenci yurdu oluyor

e

İl Milli Eğitim Müdürlüğü İnşaat bölümü mühendisleri Süleymanşah Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrenci Yurdunda İncelemelerde bulundu.

Yaklaşık maliyet çıkarmak amacıyla proje hazırlayan mühendisler binada incelemeler yaptılar. Mühendislerin hazırlayacağı tadilat projesi ile belirlenecek inşaat maliyeti üzerinden ödenek tedarikinden sonra ihaleye çıkılması bekleniyor. Orhangazi'de eski belediye başkanı Yusuf Korkusuz döneminde inşa edilen ancak atıl vaziyette kalan huzurevi binasının öğrenci yurduna dönüştürülmesi projesi ile ilgili çalışmalar sürüyor.

4 MİLYON LİRA ÖDENEK

Milli Eğitim Bakanlığı Yurtlar Müdürlüğü tarafından 2015-2016 dönemi için 4 Milyon TL ödenek ayırmıştı. Orhangazi'nin en çok konuşulan binalarından olan ve Eski Belediye Başkanı Yusuf Korkusuz döneminde Huzur Evi ve Rehabilitasyon Merkezi yapılması planlanan ancak maddi yetersizliklerden dolayı tamamlanamayan bina yurt oluyor. Geçtiğimiz yıllar içerisinde Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yurt olması için devir edilen bina ile ilgili hasar tespit çalışmaları sürüyor. Binanın 2016-2017 döneminde tadilat çalışmalarının başlaması hedefleniyor.

Geçtiğimiz yıllarda binanın yurt binasına çevrilmesi için girişimlerde bulunan Orhangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Milli Eğitim Bakanlığı'ndan olumsuz rapor çıkmıştı. Sebep olarak ise binanın restore edilmesinin maliyetli olduğu gerekçesi ile huzurevi binası geri iade edilmişti. Konuyla ilgili girişimlerini sürdüren Orhangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Belediye Başkanlığı yapmış olduğu girişimlerde mutlu sona ulaşmış oldu.

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Konuyla ilgili bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri; Nadir bölgesinde bulunan eski huzurevi inşaatının öğrenci yurduna çevrilebilmesi için hasar tespit çalışmaları başladı. Bursa İl Milli Eğitim müdürlüğü bünyesinde bulunan inşaat ve emlak dairesi mühendislerinin yurt binasında yaptıkları inceleme tamamlandı. İnceleme sonunda tamirat ihalesine esas teşkil edecek bedel tespit edilecek ve ödenek çıkarılarak tamirat işleri ihale edilecek.

Orhangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Karatosun; "Çalışmaların en kısa sürede tamamlanarak öğrenci yurdunun 2016-2017 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Müdürlüğümüz olarak yardım ve desteklerini bizlerden esirgemeyen Kaymakamlığımız, Belediye Başkanlığımız ve Siyasilerimize teşekkür ediyoruz" dedi.