Büyük İstanbul Tüneli'nin ihalesi yarın gerçekleşecek

d

İstanbul trafiğini rahatlatması planlanan 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi’nde etüt, proje ve mühendislik hizmetleri için yarın ihale düzenlenecek. 6 firmanın teklif vereceği 35 milyon liraya mal olacak projenin ihalesinin ardından mühendislik projelerinin 1 yıl içinde tamamlanması hedefleniyor.

6 FİRMA TEKLİF VERECEK

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nce 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi’nde ilk adım olarak geçen yıl yapılan etüt, proje ve mühendislik hizmetleri ihalesi kapsamında, 6 firma mali tekliflerin alınması için davet edildi.

Büyük İstanbul Tüneli'nin ihalesi yarın gerçekleşecek

1 YIL İÇİNDE MÜHENDİSLİK PROJELERİ TAMAMLANACAK

Proje bedeli 35 milyon lira olarak belirlenen ve bu yıl için 7 milyon 500 bin lira ödenek ayrılan etüt, proje ve mühendislik hizmetleri kapsamında, kara ve denizde derin sondaj çalışmaları yapılarak, zemin verileri belirlenecek.

İhale sürecinin ardından, 1 yıl içinde mühendislik projelerinin tamamlanması planlanıyor. İstanbul Boğazı’nın altından geçecek 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli’nde, tek tüpte hem karayolu hem de demiryolu bulunacak. Tünele, ortadan geliş ve gidiş olmak üzere demiryolu, üst ve altta da araç geçişine uygun iki şeritli yol yapılacak.