Büyüka: F.Bahçe UEFA ve FİFA'ya şike mesajı yolladı

Büyüka: F.Bahçe UEFA ve FİFA'ya şike mesajı yolladı

Gazeteci Şansal Büyüka, Süper Lig'nin bitimine üç hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Fenerbahçe'nin bu büyük başarısını iki cümleyle özetledi:

Birincisi: “İsyanın, direnişin adı Fenerbahçe.”
İkincisi: “Bu şampiyonluk, başka şampiyonluk.“

İşte Milliyet Gazetesi'ne konuşan Büyüka'nın yaptığı açıklamalar;

DİRENİŞİN ADI FENERBAHÇE

“Bu 19. şampiyonluk bir tarafa, 18 şampiyonluk bir tarafa... Bu şampiyonluk, hepsine bedeldir.”

Araya giremiyoruz bile!

* “Çünkü zincirleri kırıp, zirveye çıkan bir takım var ortada... Bunun içindir ki, ‘İsyanın, direnişin adı Fenerbahçe'... Kardeşim, üç yıl önce yaşanan travmaları anımsayın. Tüm bu travmalara karşı koyup, ayakta kalabiliyor ve bu takım şampiyon oluyorsa, buna ancak şapka çıkarılır.”

Fenerbahçe'yi bir orduya benzetiyor Usta:

* “Düşün; senin bütün ikmal yolların kesilmiş. Sana, ‘cephede savaş ve kazan' diyorlar. Fenerbahçe'nin durumu bundan farklı değil. 3 Temmuz süreci patladı, bir haftada 4 banko oyuncusu gitti. Avrupa'dan men edildi, para musluklarının tamamına yakını kesildi. Başkan hapiste, yöneticiler ortada yok. Ve bu takım küllerinden yeniden doğdu. Bu üç senede iki lig ikinciliği, iki Türkiye Kupası, bir Avrupa Ligi yarı finali ve son olarak bir şampiyonluk kazandılar.”

KARDEŞİM ŞİKE-MİKE BIRAKIN BU İŞLERİ

Bu şampiyonluktan nasıl bir mesaj çıkıyor?

* “Fenerbahçe, dosta, düşmana, UEFA'ya, FIFA'ya, bu başarılarıyla şu mesajı verdi: ‘Kardeşim şike-mike bırakın bu işleri. Şampiyonluk benim genlerimde var' dedi. Fenerbahçe tarihinin en önemli şampiyonluğu hangisi diye sorulursa, budur. Tarihler hep bunu yazacak.”

Bu tarihi şampiyonlukta kimi, nereye, nasıl koyacağız?

* “Futbolcular üç yıl işkence çekti. ‘Fener küme düşüyor, Avrupa'dan atılıyor, puanı siliniyor' söylemleri hâlâ arşivlerde, yerini koruyor. Bu psikoloji ile mücadele etmek kolay mı? Fenerbahçe bunu yaşadı ve yarıştı. Ve tarihinin çok hak edilmiş bir şampiyonluğunu kazandı. Bu şampiyonluğa ‘hakemle' diyemezsin, ‘şike' ile diyemezsin. Tertemiz bir şampiyonluktur bu.”

RÖPORTAJIN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...