Büyükanneye 425 lira torun maaşı verilecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile evde torun bakan büyükannelere verilecek destek tutarı 425 TL olarak belirlendi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yaptığı açıklamada maaş tutarının 425 TL olacağını belirtirken uygulamanın ilk etapta 10 ilde 6,000 aile ile başlayacağını söyledi.

Büyükanneye 425 lira torun maaşı verilecek

PROJENİN BAŞLAYACAĞI PİLOT İLLER

Müezzinoğlu, "Net asgari ücretin yüzde 30'u yani 425 lira katkı sağlayacağız büyükanneye. İstanbul, İzmir, Bursa'da 1,000'er aile , Ankara, Kayseri, Sakarya, Antalya, Konya, Tekirdağ 500'er aile olarak bu proje çalışmasının kapsamı içinde yer alacak" dedi.

MALİYETİN YARISINI İŞKUR KARŞILAYACAK

Tutar asgari ücretin üçte biri olarak belirlenirken proje bir yıl süre ile pilot uygulama olarak hayata geçecek. Maliyetin yarısı ise İŞKUR tarafından karşılanacak.

Büyükanneye 425 lira torun maaşı verilecek VİDEO

Büyükanneye verilen maaşla hem anne çalışma hayatından kopmayacak hem de büyükanne maaşı yoluyla aileye ek bir destek sağlanmış olacak.

BÜYÜKANNENİN GELİR DURUMUNA BAKILMAYACAK

Öte yandan uygulamada büyükannenin gelir durumuna bakılmayacak. Ancak annenin maaşının asgari ücretin 2 katını aşmaması gerekecek. Büyükanneye yaş şartı ve sağlık raporu gibi şartlar getirildi.