ByLock'u PKK'lılar da kullandı
AA

BYLOCK

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini, darbelerin ve gizli oluşumların siyaset üzerindeki etkilerini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu üyeleri, FETÖ darbe girişimi sırasında uçaklar tarafından bombalanan Gölbaşı Polis Özel Harekat Daire Başkanlığını ziyaret etti.

ŞEHİTLERE DUA

Komisyon üyeleri, Petek başkanlığında, ilk önce Özel Harekat Anıtı'na karanfil bıraktı ve şehit özel harekat polisleri için dua etti.

Petek, komisyonla ilgili bilgi vererek, Meclis dışındaki ilk çalışmanın Özel Harekat Daire Başkanlığına yapıldığını bildirdi.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ UNUTULMAYACAK

Darbe girişiminde bulunanlara fiilen müdahale ederek hayatını ortaya koyan tüm polis ve askerlerin tarihe geçtiğini ifade eden Petek, şöyle devam etti: "Biz kahramanlarımızla tıpkı Çanakkale Savaşı'nda olduğu gibi, Dumlupınar'da olduğu gibi, İstiklal Savaşımızın aziz şehitleri gibi 15 Temmuz şehitlerimizi de asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Ancak asker elbisesi giymiş beyinlerinden bir terör örgütüne satılmış vatan hainlerini de her vesileyle lanetliyoruz ve onların kökünün tüm kurumlarımızdan temizlenmesi için de gereken her şey yapılıyor."

FETÖ PKK İŞBİRLİĞİ

Toplantının ardından çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Petek, bir gazetecinin toplantıda konuşulan "Belki de Kandil'e atılmayan bomba buraya atıldı." sözüne ilişkin sorusu üzerine, FETÖ-PKK işbirliğiyle ilgili son zamanlarda önemli bilgilerin gündeme geldiğini söyledi.

BYLOCK KULLANIMI

Petek, "ByLock" ile ilgili çalışmalar yapılırken savcılıkların çok önemli bilgilere ulaştığına işaret ederek, "ByLock sistemini FETÖ örgüt mensuplarıyla beraber, PKK terör örgütü mensuplarının kullandığı ortaya çıkıyor. Bu da gösteriyor ki şer güçler arasında ciddi bir ittifak var. Kuklalar benzer merkezlerden uluslararası odaklardan üzerimize salınmış, idare ediliyor, benzer iletişim sistemlerinin de kullandığı anlaşılıyor." ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)