Çağatay Kılıç'tan Kılıçdaroğlu'na Passolig yanıtı

Çağatay Kılıç'tan Kılıçdaroğlu'na Passolig yanıtı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, seçim kampanyasını sürdürdüğü Samsun'da Vatan Gazetesi'nden Murat Çelik'in sorularını yanıtladı.

Çağatay Kılıç CHP'nin "Passolig'i kaldıracağız" vaadine karşı şu açıklamalarda bulundu:

"Elektronik bilet, 6222 Sayılı Sporda Şiddeti Önleme Yasası'nın bir uygulaması. Uygulamanın şekli ve sorumluluğu da Türkiye Futbol Federasyonu'na ait. Bu düzenleme Meclis'ten geçerken CHP de dahil bütün partiler destek ve onay verdi. Sahaya yabancı madde atmak, toplu halde küfür etmek gibi olaylarda gözle görülür bir düşüş var. Herhalde hepimizin buna karşı olması gerekir. Sayın Kılıçdaroğlu, 'İsteyen, istediği sloganı atacak' diyor. Bunun önünde zaten hiçbir engel yok. Ama isteyen istediği gibi küfür edemeyecek. Ve etmemeli. İşte son küçük çocuğumuzun yaşadıklarında gördük. Sayın Kılıçdaroğlu o küçük çocuğun, Berkay'ın babasına ne der acaba küfür vb konularda? Tabii bir de şu var… Kendileri, 'Siyaset spora müdahale etmesin, karışmasın' diyor."

"E-BİLET İSMEYENLER KİMLER.."

"Futbol Federasyonu özerk bir yapıya sahip ve biz siyaset olarak müdahale etmiyoruz. Ama kendi vaatleri kendi söyledikleriyle çelişiyor. Elektronik bilet uygulamasını kaldıracaksanız; o zaman siz doğrudan, özerk federasyonun uygulamalarına müdahale edeceksiniz demektir. Elektronik bileti, o tribünlere sporun dışındaki amaçlarla gidenler istemiyor. Tabii bir de karaborsa işlerinden nemalananlar…"

"BUGÜN 'BERKAY' DERBİSİ OLSUN"

"Fenerbahçe Galatasaray derbileri, dünyadaki sayılı derbiler arasında gösterilen çok önemli bir spor müsabakası. Ama adı üstünde, bir spor müsabakası. Tabii ki, her ikisi de büyük camialar ve büyük beklentileri var. Her iki taraf da kazanmak istiyor. Derbidir, önem veriyor, bu doğal ama sporu niçin yaptığımızı ve sporun ne anlama geldiğini unutmamamız gerekiyor. Ben şuna inanıyorum; başkanlar burada bir ön alırlar, farklı bir şekilde mesaj verirlerse, camialar da bunun arkasına geçer. Ve şu son olay… Geçen hafta yaşadığımız, maalesef 4 yaşındaki bir yavrumuzun (Berkay) üzüntüsüyle sonuçlanan olaya da en güzel cevap, derbide ortaya konulacak olan centilmenlik olacaktır. Ben bu ümidi taşıyorum."

Çağatay Kılıç'la söyleşinin tamamı için tıklayın