Çağlayan: Kılıçdaroğlu'nun parasıyla tantuni dağıtacağım

Çağlayan: Kılıçdaroğlu'nun parasıyla tantuni dağıtacağım

Eski Ekonomi Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan, Tarsus ilçesi Kavaklı ve Çağlayan mahallelerinde düzenlenen mitinglerde, Tarsus Belediye Başkan Adayı Hakkı Meniz'e destek istedi.

"MENDERES'İ ASTILAR, ÖZAL'I ZEHİRLEDİLER"

Türkiye'nin artık eski Türkiye, vatandaşların da eski vatandaşlık bilincinde olmadığını vurgulayan Çağlayan, "1960 yılında bu ülkeyi demokrasiyle tanıştıran rahmetli Adnan Menderes'i ve onun bakan arkadaşlarını astılar. Diğer yandan 1980'lerden sonra Türkiye'yi tüm dünyaya açan ve Türkiye'yi başarıdan başarıya koşturan rahmetli Turgut Özal'ı zehirlediler. Artık o günler geride kaldı. Bu millet, 'öyle bir başbakanımız var ki, yedi cihan bir araya gelse onu yedirtmeyeceğiz' diyor" ifadesini kullandı.

"ERDOĞAN BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETTİ"

Türkiye'de yüz yılda bir gelebilecek bir liderin çıktığını ifade eden Çağlayan, "İşte bu, birilerini rahatsız etti. İşte bu, Türkiye'yi dünyadan kumanda etmeye çalışanların, Türkiye'nin gelişmesini, büyümesini, IMF'ye diz çökmemesini, çetelere ve mafyaya savaş açmasını ve faiz çetesinin sizleri soymasını isteyenleri rahatsız etti. İstedikleri kadar rahatsız olsunlar. Bu millet kararını vermiş. Artık bu ülkeyi IMF'ye, faiz çetelerine soydurmayan dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan ile 'Durmak yok, yola devam' diyor" diye konuştu.

"KILIÇDAROĞLU'NUN PARASIYLA TANTUNİ DAĞITACAĞIM"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Çağlayan, şunları kaydetti:

"Ya bu öyle biri ki çıkmış hükümetin icraatlarına, Başbakana, bize dil uzatıyor. Artık yedi cihan biliyor ki 17 Aralık'ta yapılan komplo adeta bu ülkenin birlik, beraberliğine yapılan komplodur. 17 Aralık komplosunun peşine takılmış, ondan medet umuyor. Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundum. Mahkemeye verdim. Mahkemede kazandığım paralarla Mersin'de herkese tantuni dağıtacağım. Paraların bir kısmıyla da Tarsus'ta kerebiç dağıtacağım. Çıkmış benim için diyor ki, 'bu bakan saat almış.' Bakın ben 7 yıldır milletvekili maaşımın tek kuruşunu almamış, her ay 100 öğrenciye burs verme şerefine nail olmuş bir kardeşinizim. Kemal Kılıçdaroğlu, sana buradan meydan okuyorum. Yarın da buradaki meydan okumanın ekosunu duyarsın herhalde. Diyorum ki Kılıçdaroğlu, saat hediye alan da saat hediye veren de 'hediye saat aldı' diyen de alçaktır, namussuzdur, vicdansızdır. Bunlarda ne edep kalmış, ne ar kalmış. Akşama kadar yalan, dedikodu, iftira. Dün çıkmış televizyonlara son derece garip, son derece tuhaf laflar ediyor. Aslında bunun şimdiye kadar yapmış olduğu gaflardan yeni bir film yapmışlar. Zannediyorum ki geleceğin en büyük komedisi Kemal Kılıçdaroğlu olacak."

Seçimlere çok kısa bir süre kaldığını hatırlatan Çağlayan, "Başbakanımıza, AK Parti'ye, sizin hizmetkarınız Zafer Çağlayan kardeşinize yapılanlara en güzel, en kuvvetli cevabı Tarsus'tan, Mersin'den verin. Mersin, bunu yapacaktır inşallah. Seçim sandıklarını patır patır patlatın" dedi.