Çakar: Aysal hayatının en hatalı kumarını oynadı

Çakar: Aysal hayatındaki en hatalı kumarını oynadı

Sabah Gazetesi'nin sorularını yanıtlayan Ahmet Çakar, Ünal Aysal'ın Terim'i göndermekle büyük hata yaptığını söyledi.

AYSAL EN HATALI KUMARINI OYNADI

G.Saray'da işler karıştı. Son iki sezonun şampiyonuna ne oldu?

Galatasaray'da sorunlar zaten haftalardır geliyorum diyordu. Londra'da yaşanan Chelsea mağlubiyetiyle bu kez vazo kırıldı. Her şey kötü gidiyor. Avrupa bitti. Türkiye şampiyonluğu mucizelere kalmış durumda. Hatta ikincilik bile kolay değil. Çünkü Beşiktaş G.Saray'ın ensesinde. Tablo böyle olunca da tüm camia ayağa kalktı. Oysa ki bu takım son 2 yıl üst üste şampiyon olmuş, geçen yıl Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynamış ve Real Madrid gibi bir dünya devini İstanbul'da yenerek elenmişti. Her şey dört dörtlük giderken sezon başı birden Ünal Aysal-Fatih Terim problemi ortaya çıkıverdi. Olay tamamen bir ego savaşıydı ve Ünal Aysal belki de hayattaki en hatalı kumarını oynadı. Sözüm ona, "Fatih Terim'i cezalandırayım, rencide edeyim" deyip gönderiverdi.

Zannetti ki bu kadro yeterli, bu kadronun başına dünya çapında bir hoca getirirsem başarılar devam eder. Bu zihniyet holdinglerde, fabrikalarda, sanayi kuruluşlarında, şirketlerde geçerli olabilir. Ama futbolda asla. Fatih Terim'den sonra dünyanın parası verilip Mancini göreve getirildi.
Yine dünyanın parası verilip bir çok yerli ve yabancı oyuncu transfer edildi. Aysal diyordu ki; "Başarının sırrı Terim'de değil takımda." Ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Önce lig bitti, sonra da Avrupa. Ve şimdi hedefteki adam Ünal Aysal olacaktır. Sorulacak çok soru var.

G.Saray bundan sonra ekonomisini nasıl toparlayacak?

Şampiyon olamazsan para kaybı var. Avrupa zaten bitti. Önümüzdeki yıl Şampiyonlar Ligi'ne gitmek için ön eleme oynayıp da gidemezsen paralar yine kesilecek. G.Saray'ın borcu çığ gibi büyüyor. Borsada yapılan tüm hamleler tartışılır halde. Muhalefet aportta bekliyor ve G.Saray ciddi anlamda bir soru işaretiyle yoluna devam ediyor.

Röportajın tamamını okumak için tıklayınız...