Çakar, Toroğlu ve Dilmen'den yeni sezon analizi

Çakar, Toroğlu ve Dilmen'den yeni sezon analizi

Sabah Gazetesi spor yazarları Ahmet Çakar, Rıdvan Dilmen ve Erman Toroğlu, 2014-2015 sezonu öncesi değerlendirmelerde bulundular.

İşte yazarların o açıklamaları:

AHMET ÇAKAR

Ersun Yanal'ın gönderilişi Aziz Yıldırım için büyük bir kumardır. Tutarsa Yıldırım yine kahraman olur. Ama tutmaz da F.Bahçe lige kötü başlarsa camiada büyük karışıklık yaşanabilir. Ama futbolcuların söylemlerine ve takımın mücadelesine baktığımızda Ersun Yanal'ın ayrılışı F.Bahçe için hayırlı olmuş gibi görünüyor.

ERMAN TOROĞLU

Kazanıyorsan sistemi bozmayacaksın. Ne zaman bozarsın, inanılmaz olaylar, işler olur o zaman. Dünyada bunun örnekleri çok. Eğer risk alabiliyorsan yaparsın. Ama yapılış biçimi hiç de şık olmadı. F.Bahçe camiasına yakışmadı. İlk başta bir cicim ayı olur, sonrası maalesef iyi gözükmez. Çünkü bir teknik adamın gönderilmesinde futbolcuların payı büyüktür. O zaman buradaki cenazeyi kaldıracak olan da futbolculardır.

RIDVAN DİLMEN

Ersun Yanal, Aykut Kocaman'ın sistemiyle çok az oynayarak pastan çok biraz daha uzun oynamaya doğru götürdü takımı. İsmail Kartal da her ikisinin ortasını istiyorum diyor. Doğru bir tespit. F.Bahçeli oyunculara kamuoyu ve taraftar gözünde 'teknik adamını yiyen' bir profil çizilmeye çalışıldı. Bu da oyuncuları, birkaç yıldır üstlendikleri özveriyi en azından birkaç ay daha sürdürmeye itti. Birkaç ay sonra çözülme olur mu, onu da zaman gösterecek.

Bu yıl Beşiktaş ve Trabzon da çok tehlikeli. G.Saray kapalı kutu. Ama 4. yıldız senesi olduğu için F.Bahçe ve G.Saray için ayrı bir motivasyon olacaktır.

EN FLAŞ TRANSFER HANGİSİ?

Ahmet Çakar: Demba Ba ve Diego.

Erman Toroğlu: Hiç öyle flaş bir transfer yok. Demba Ba iyi transfer. Belki bir nebze Olcan Adın. Türkiye'de son 10 yılda 2 belki de 3 flaş transfer var. Biri Sneijder, biri de Alex'tir. Anelka'yı da unutmamak lazım. Benim anladığım manada flaş bunlar. Diğerleri gayrı flaş olurlar.