Çalışkan: Beni biraz da şuralara dökeyim oh diyerek yaktı

gonul-caliskan

Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Salih Çalışkan getirilirken, yakmaya çalıştığı eski eşi Gönül Çalışkan ve avukatlar da katıldı. Davayı takip eden Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği, duruşma çıkışında bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

''PANİKLE BENZİNİ ONA DOĞRU SALLADIM''

Duruşmada savunma veren Salih Çalışkan olay günü Gönül Çalışkan'ın yanına konuşma amaçlı gittiğini belirterek, “Üzerine benzin döktüm ama zarar verme kastım yoktu. Kendime zarar verme düşüncem vardı. Beni çocuğumla görüştürmüyordu. Ben adam değil miyim? Beni adam yerine koymuyordu” dedi.

Mahkeme başkanı Muhammet Öz ise, “Elinde benzin olan pet şişeyle neden eşinin yanına gittin” diye sordu. Salih Çalışkan "Bilmiyorum. Düşünmeden oldu. İşe gidecektim. Onunla konuşmak istedim ama 'imdat' diye bağırdı. Panikle benzini ona doğru salladım, çakmakla ateşledim” diye konuştu.

Çalışkan: Beni biraz da şuralara dökeyim oh diyerek yaktı

''BİRAZ DA BURALARA DÖKEYİM OH''

Duruşmaya, vücudundaki yanık izlerini kapatan bir örtü ile katılan Gönül Çalışkan, sabah evden işe gitme amaçlı çıktığını ve Salih Çalışkan'ın kendisini evine yakın olan bir inşaat alanında beklediğini belirtirken, “Arkama döndüğümde 'Bunu senin yanına bırakmam demiştim' diyerek üzerime benzin döktü. Kaçmaya çalıştım ama darp ederek yere yatırdı ve saçlarımın aralarını açarak 'Biraz da buralara dökeyim oh' dedi ve beni yaktı” şeklinde konuştu.

''GELİRSEN SENİN DE ÜZERİNE DÖKERİM''

Duruşmaya katılan olayın görgü tanığı Hasan Doğan, işe gittiği sırada bir çığlık duyduğunu söyleyerek, “Çığlık sesine döndüm ve adam çakmağı çaktı, kadın alev topu oldu. Ben söndürmeye gittim, 'gelirsen senin üzerine de dökerim' dedi” şeklinde ifade verdi.

Mahkeme Gönül ve Salih Çalışkan'ın boşandığına dair belgeyi istetirken, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Çalışkan: Beni biraz da şuralara dökeyim oh diyerek yaktı

BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

Mahkeme çıkışında konu ile ilgili olarak basın açıklaması gerçekleştiren Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği ise, “Bağır herkes duysun, erkek şiddeti son bulsun”, “Kadına yönelik şiddete son” şeklinde sloganlar atarken, yaptıkları basın açıklamasında “Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği olarak Gönül'ün yanında, davanın takipçisi olacağız. Sadece Gönül meselesi değil. Bu ülkede günde beş kadın katlediliyor. O yüzden Gönül'ler yalnız değil ve biz onları asla yalnız bırakmayacağız. Mücadele büyüdükçe, inanıyoruz katiller hak ettikleri cezaları alacaktır” dediler.

Mahkeme heyeti duruşmayı 30 Eylül 2014 tarihine erteledi.