Çamlıca Camii'nde sona yaklaşılıyor
DHA

Yaklaşık 500 kişinin gece gündüz çalıştığı Çamlıca Camisi'nde 6 minarenin kaba inşaatları tamamlandı. 90’ar metre uzunluğundaki bir ve iki numaralı minarelerin külahları takılırken diğer minarelerin külahlarının takılması için uygun hava durumu bekleniyor.

Çamlıca Camii'nde sona yaklaşılıyor

Çamlıca Camii'nde sona yaklaşılıyor - Foto Galeri

72 METRE YÜKSEKLİĞİNDE DEV KUBBE

Kaba inşaatı yaklaşık 125 bin metrekare alanda devam edilen inşaatın önemli bir adımı olan caminin kapalı bölümünün üzerini kapatacak dev kubbenin yapımı ise hızla sürüyor. Bittiğinde 72 metre yüksekliği ve 35 metrelik çapı olacak dev Kubbenin kaba inşaatının önümüzdeki haftalarda tamamlanması bekleniyor. Dev kubbenin tamamlanmasıyla Çamlıca Camii şantiyesinde kaba inşaat tamamlanmış olacak. Kapalı bölümdeki dev kubbenin yanı sıra çeşitli boylarda 39 kubbe daha bulunacak.

Çamlıca Camii'nde sona yaklaşılıyor

TOPLAM 70 KUBBE BULUNACAK

Caminin avlu kısmında 21, "son cemaat" adı verilen caminin giriş kısmında ise 9 kubbe bulunacak. Cami kompleksinde irili ufaklı toplam 70 kubbe bulunacağı belirtildi. Öte yandan caminin bulunduğu bölüme geliş gidişi sağlayacak Çamlıca Tünel inşaatlarının da yapımının hızla sürdüğü öğrenildi.

Çamlıca Camii'nde sona yaklaşılıyor VİDEO

Çamlıca Camii'nde sona yaklaşılıyor

KADİR GECESİ’NDE HİZMETE AÇILACAK

Bu yıl Kadir Gecesi’nde hizmete açılması planlanan cami bittiğinde Türkiye’nin en büyük cami kompleksi olacak. 50 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği şekilde planlanan 6 minareli camide 11 bin metrekare büyüklüğünde Türk İslam eserlerinin yer alacağı bir müze ile 3 bin 500 metre kare büyüklüğünde bir sanat galerisi olacak. Kompleksin içinde ayrıca sanat atölyeleri, kütüphaneler ve konferans salonları bulunacak.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)