Çamlıca Camii'nin altına İslam Eserleri Müzesi yapılacak

kkl

Tophane-i Amire'de "Kelam'dan Kalem'e Büyük Buluşma" Klasik Sanatlar Sergisinin açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'deki ve diğer ülkelerdeki eserlerden örnek vererek sanatın korunması gerektiğine vurgu yaptı. Erdoğan, Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi olma özelliğini taşıyan Çamlıca Camii'nin altının müze olacağını da müjdeledi.

MEDENİYETİN AYAK İZLERİ

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları; "Bugün burada açılışını yaptığımız eseler sadece sanat değerleri ile değil aynı zamanda temsil ettikleri medeniyet açısında umut veriyor. Bir hat sadece güzel yazı demek değil el yazması orjinal bir eser anlamına gelmez bunların her biri maziden atiye giden bir medeniyetin ayak izleridir. Sayın Mehmet Çebi başta olmak üzere bu serginin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Erdoğan konuşmasını şu şekilde sonlandırdı, "Büyük Çamlıca'da inşaa edilmekte olan caminin altına dev bir İslam eserleri müzesi inşaa ediliyor bir çekim alanı haline gelmesi gerektiğine inanıyorum. Dünyada öyle ülkeler varki 300 milyon eser olan kütüphaneler var. Bize en büyük kütüphanede 1,5 milyon kitap var. İnşallah Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde büyük bir kütüphane açılacak 24 saat hizmet verecek. Bu zemini hazırlayacağız ki gençliğe karşı görevlerimizi yaptık diyelim. Bu güzel serginin bir milad olmasını diliyorum. DAEŞ medeniyetimizde ne varsa yok ediyor. Medeniyetimiz soykırım girişimlerine rağmen yaşamını sürdürdü."