Can Dündar ve Erdem Gül için karar verildi
Ajanslar

MİT TIR'ları haberi nedeniyle haklarında hapis cezası istenen Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilci Erdem Gül hakim karşısına çıktı.

DÜNDAR VE GÜL'E HAPİS CEZASI

Mahkeme, devletin gizli kalması gereken bilgileri temin etmek ve açıklamak suçundan Dündar'a 5 yıl 10 ay hapis cezası verdi.

Erdem Gül'e devletin gizli kalması gereken bilgilerini açıklamak suçundan 5 yıl hapis cezası verdi.

TUTUKSUZLUĞU DEVAM EDECEK

Bundan sonra Yargıtay'daki temyiz süreci beklenecek. Esas konu Yargıtay'ın kararıyla kesinleşecek. Erdem ve Gül'ün, Yargıtay'ın kararına kadar tutuksuzluğu devam edecek.

"DARBEYE TEŞEBBÜS" SUÇLAMASINDAN BERAAT ETTİ

Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı "MİT TIR'ları haberi" davasında mahkeme "darbeye teşebbüs"ten de beraat kararı verdi.

YURT DIŞI YASAĞI KALDIRILDI

Mahkeme, Dündar ve Gül hakkındaki "FETÖ / PDY Silahlı Terör Örgütüne yardım" suçlamasıyla ilgili dosyanın ayrılmasını kararlaştırdı.

Ayrıca mahkeme Can Dündar ve Erdem Gül'ün yurt dışı çıkış yasağını kaldırdı.

CAN DÜNDAR'DAN AÇIKLAMA

Karar sonrası açıklama yapan Can Dündar şöyle konuştu: "İki saat içinde iki suikasta uğradık. Biri silahlı diğeri yasal. Kapalı oturumda ikinci suikast gerçekleşti. Habercilik suçundan ceza aldık. Bu ceza bizi sindirmeye susturmaya yönelik değil, o kurşunlar bizi susturmaya yönelik değil aynı zamanda hepimizi yazmaktan korkar hale getirmek için yapıldı. Bu hukuki bir suikasttır. Biz başından beri yaptığımızın gazetecilik olduğunu söyledik. Mahkeme, Anayasa Mahkemesi'nin karanını elinin tersiyle itti ve bu cezaları verdi. Biz karşımızda Cumhurbaşkanı'nı bulduk. Bizi tehdit etti, şantaj yaptı. Bundan vazife çıkaranlar da bize ateş etti. Dilerim bundan utanır. Bundan sonra iki kez düşünür. Biz doğru bildiğimiz gibi yazmaya devam edeceğiz. Tehditler bizi yıldırmayacak."