Çanakkale 1915 Köprüsü emlak hareketliliğini artırdı

s

Gelibolu’da sokaklarda ilçe sakinlerinin öncelikli gündem maddesi temelinin 18 Mart’ta atılacağı açıklanan Çanakkale 1915 Köprüsü oldu.

ÇANAKKALE'DE HEYECANLA KARŞILANDI

Başbakan Binali Yıldırım’ın Gelibolu ile Lapseki arasında yapılması planlanan boğaz köprüsünün temelinin gelecek yıl 18 Mart’ta atılacağını açıklaması, Çanakkale’de heyecanla karşılandı.

Bölgede köprü beklentisi çeyrek asır öncesine kadar dayanıyor. Yıllardır konuşulan köprü projesinin hayata geçecek olması, ilçe sakinlerince mutluluk kaynağı olmayı başardı. Köprüyle Çanakkale’nin çehresinin değişeceğini ve feribot sıralarının tarih olacağını düşünen Gelibolu ve Lapsekililer, müjdenin ardından dönümü 10 bin lira olan arsalarının 50-60 bin lira olduğunu belirtti.

3 GELİŞ 3 GİDİŞ OLACAK

Teknik anlamda köprünün yollarıyla beraber yapılacağını belirten Lapseki Belediye Başkanı Ak Partili Eyüp Yılmaz, “Yol Kınalı’dan başlayacak, Silivri, Malkara, Keşan, Gelibolu, Lapseki, Çan, Yenice, Balya ve Savaştepe’de Körfez geçişinden gelen otoyolla birleşecek. Genel anlamda plan bu. Boğazın toplam uzunluğu 3 bin 600 metre. 3 gidiş 3 geliş olarak planlanan bir köprü. 800’er metre hem Rumeli tarafından hem de Anadolu tarafından girilerek köprü ayakları denize yerleştirilecek. İki direk arası uzunluk da 2 bin 23 metre olacak” dedi.

Lapseki’deki arsa fiyatları da Gelibolu’dan çok farklı değil. Lapseki’de 7 yıl önce 5 emlakçı olduğunu belirten Erdem Bellibaş, “Sadece 7 senede 80’e yakın emlakçı oldu ilçemizde. Bu rakam bile buradaki emlak hareketliliğinin en net göstergesi. Söylenti aşamasında olan proje artık net şekilde ortada. 3 yıl önce dönümü 10 bin olan arsalar artık 50-60 bin lira. Özellikle İstanbul ve Bursa’dan ciddi talepler alıyoruz.”

Çanakkale 1915 Köprüsü emlak hareketliliğini artırdı

RAY HATTI DA OLACAK

Çanakkale 1915 Köprüsü, Lapseki ile Gelibolu ilçeleri arasına yapılacak. Çanakkale Boğazı’nın ilk, Marmara Denizi üzerindeki 5’inci asma köprü olacak köprü 2 direkli inşa edilecek. 3+3 şeritli inşa edilecek köprünün uzunluğu 3 bin 869 metre olması planlanıyor.

İki direk arası mesafe ise 2 bin 23 metre olarak belirlendi. Köprü lastik tekerlekli araçların yanı sıra sahip olacağı ray hattı sayesinde de tren geçişlerine elverişli hale getirilecek.