Çanakkale Savaşı TRT için film oluyor - izle

Çanakkale Savaşı TRT için film oluyor

Vatan Yarası adlı müzikal drama, teknik olarak birçok açıdan ilkleri barındırıyor. TRT için hazırlanan ve 17 Mart'ta Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla galası yapıldıktan sonra 18 Mart'ta TRT'de gösterilecek olan film, Çanakkale'de nasıl bir ruhun galip geldiğini ortaya koyması açısından özel bir tema ile işleniyor.

Vatan Yarası - Fragman - izle

Vatan Yarası - Türkü - izle

Vatan Yarası filminden kareler ..

Çanakkale Savaşı TRT için film oluyor - izle

BİR ASIR ÖNCESİNDEN GÜNÜMÜZE IŞIK TUTAN RUH

Film, bir Türk, bir Kürt ve bir de Arap askerin Çanakkale Savaşı'nda buluşmasını, omuz omuza girişilen çetin mücadeleyi anlatıyor. Çanakkale'de nasıl bir ruhun galip geldiğini ortaya koyması açısından bu özel tema ile hayata geçirilen proje, günümüze de ışık tutacak mesajlar içeriyor. Güncel konulara bir asır öncesinden izahatta bulunan film TRT'nin bu yılki en iddialı yapımlarından. Daha önce belgesel çekimler yaptığını, film yönetmenliğinin ise kendisi için ilk olduğunu söyleyen yönetmen İsmail Kılıçaslan, filmdeki temel mesajın, büyük milletin var oluş mücadelesi ve burada kurulan dostluğun ekranlara yansıtılması olduğunu belirtti.

'VURULMA SAHNELERİ İLGİNÇ OLACAK'

Yönetmen Kılıçarslan, filmle ilgili dikkat çeken bir noktaya da temas etti: "Vurulma sahneleri çok ilginç olacak. Türkiye'de birkaç tekniği ilk kez burada kullanacağız. Daha önce Çanakkale filmlerinde görmediğimiz reel ve animasyon tekniklerini de kullanacağız.”

BAŞBAKAN'IN KATILIMIYLA GALA

Yapım firması PRT Reklam olan filmin yapımcısı ise Hakan Sancaktutan. Yönetmenliğini İsmail Kılıçarslan'ın yaptığı filmin senaryosunu da İsmail Kılıçarslan ile Abdulhamit Güler kaleme aldı. Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü olan 18 Mart'ta TRT ekranlarında gösterilecek filmin galası 17 Mart'ta, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile gerçekleşecek.