Çanakkale'deki hortumda feribotun zor anları İZLE

e

Çanakkale’de, cuma gününden itibaren etkili olan soğuk ve yağışlı hava, etkisini sürdürüyor. Çanakkale’de oldukça nadir görülen bir doğa olayı olan hortum, Biga ilçesi Aksaz köyünde, vatandaşların kameralarına yansıdı. Denizde meydana gelen ve 10 dakika süren hortumu vatandaşlar cep telefonlarıyla kaydetti. Denizde oluşan hortum, karaya ulaşmadığından herhangi bir hasara yol açmadı.

Çanakkale'deki hortumda feribotun zor anları İZLE

Çanakkale'deki hortumda feribotun zor anları İZLE

FERİBOTUN DALGALARLA MÜCADELESİ

Kuzey Ege’de etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle Gökçeada-Kabatepe arasındaki 2 feribot seferi iptal edildi. Bozcaada hattında araç ve yolcu taşıyan feribotun dalgalarla mücadelesi ise kameralara yansıdı. Şiddetli fırtınanın etkili olduğu Kuzey Ege’de, deniz seferleri de olumsuz etkileniyor. Geyikli-Bozcaada hattında araç ve yolcu taşımacılığı yapan feribotun fırtınalı havada dalgalarla mücadelesi, amatör kamera tarafından görüntülendi. Denizde kağıt gemi gibi savrulan feribotun, şiddetli dalgalara rağmen ilerleyişi görülüyor.

Çanakkale'deki hortumda feribotun zor anları İZLE

İKİ SEFER İPTAL EDİLDİ

Kabatepe-Gökçeada hattında ise, şiddetli rüzgar nedeniyle 2 feribot seferi iptal edildi. Çanakkale Boğazı ve Adalarda ulaşımı sağlayan GESTAŞ A.Ş, Gökçeada'dan Kabatepe'ye yapılması planlanan 13.00 ve Kabatepe'den Gökçeada'ya yapılması planlanan 15.00 seferlerinin rüzgar nedeniyle iptal edildiğini duyurdu. Bozcaada ve Çanakkale Boğazı'ndaki seferler ise normal olarak devam ediyor. Çanakkale boğazındaki seferler ile Geyikli - Bozcaada arasındaki seferler, sorunsuz şekilde devam ediyor