Çankaya Belediyesi’nden ücretsiz ve anonim HIV testi
ensonhaber.com

hiv

Ankara’da Çankaya Belediyesi Halk Sağlığı Merkezi, 1 Aralık 2016 tarihinden itibaren HIV testi hizmeti verecek. Üstelik hizmet herkese açık ve sosyal güvence koşulu yok.

Başvuran kişiler Salı ve Perşembe günleri 09:00 – 20:00 saatleri arasında, Çarşamba günü ise 09:00 – 17:00 saatleri arası hizmetten yararlanabilecek.

TEST KOD ÜZERİNDEN TAKİP EDİLEBİLECEK

Test için hiçbir ücret talep edilmeyecek ve kişilerin kimlik bilgisi istenmeyecek; bir kod verilerek testi kod üzerinden takip etmesi sağlanacak.

Çankaya Belediyesi Halk Sağlığı Merkezi ayrıca 1 Aralık’tan itibaren 0850 455 02 65 nolu telefondan HIV ve AIDS konusunda telefon danışmanlığı verecek. Test öncesi ya da sonrası, HIV ile ilgili merak ettiklerinizi bu numarayı tuşlayarak öğrenebilirsiniz.

HIV VE AIDS NEDİR?

HIV: “İnsan Bağışık Yetmezlik Virüsü” olarak tanımlanıyor. İnsan bağışıklık sisteminin zayıflamasına ve tedavi altına alınmadığı takdirde etkisiz hale gelmesine neden oluyor.

HIV öldürmüyor hastalıklara karşı direnci düşürüyor.

AIDS: HIV vücuda girdikten sonra tedavi edilmediği zaman ortaya çıkan hastalıklar bütünüdür. Bu nedenle AIDS hastası söylemleri doğru değil.