Çankaya Köşkü’nde Anayasa buluşması

1

Uzun süren bayram tatilinin ardından siyasetin merkezi Ankara’yı yoğun bir gündem bekliyor.

BAKANLAR KURULU TOPLANACAK

Başbakan Binali Yıldırım, bugün başlayacak yeni eğitim-öğretim yılının açılışını yapacak. Bakanlar Kurulu bugün Başbakan Yıldırım başkanlığında Ankara’da toplanacak.

Dar kapsamlı Anayasa paketinin son şekli de bu hafta Çankaya’da gerçekleştirilmesi beklenen liderler zirvesinde ele alınacak.

BAYRAM SONRASI YOĞUN GÜNDEM

Kurban Bayramı tatili sonrasında Ankara’da siyaset yeniden ısınacak.

Dün biten tatilin ardından bugün Başbakan Yıldırım, 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı’nın açılışını memleketi Erzincan’da yapacak. Öğrencilere ilk dersi verecek olan Yıldırım, gençlerden çok çalışmalarını ve terörden uzak durmalarını isteyecek. Başbakan, 15 Temmuz darbe girişimi ve FETÖ ile mücadele konularında da mesajlar verecek.

ÇANKAYA KÖŞKÜ'NÜN GÜNDEMİ

Yıldırım, daha sonra Ankara’ya giderek Bakanlar Kurulu’na başkanlık edecek. Çankaya Köşkü’ndeki toplantının gündeminde Fırat Kalkanı operasyonu, PKK, FETÖ, DAEŞ bağlamında terörle mücadele ve OHAL kapsamında hazırlıkları süren yeni KHK’lar bulunuyor.

Avrupa Birliği süreci, hükümetin hazırladığı yasa tasarıları, ekonomideki gelişmeler, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik hazırlanan paket de toplantıda masaya yatırılacak.

ANAYASA ÇALIŞMALARI

15 Temmuz’un ardından oluşan yeni siyasi iklim, Anayasa çalışmalarını yeniden gündeme getirmişti. AK Parti, CHP ve MHP arasında dar kapsamlı Anayasa değişikliği için komisyon oluşturulmuştu.

Bu kapsamda Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin bu hafta bir araya gelmesi bekleniyor.

1 EKİM'DEN İTİBAREN ANAYASA İÇİN ÇALIŞILACAK

Bu kritik zirvenin ardından çıkan uzlaşma, TBMM’nin de gündemini belirleyecek. Tatilde olan TBMM, 1 Ekim’den itibaren Anayasa revizyonu için çalışacak.