Çankırı'da okul müdüründen öğrencisine meydan dayağı
DHA

Çankırı'da Yukarıöz İlkokulu'nda meydana gelen dayak olayı, izleyenleri şoke etti.

İLKOKUL MÜDÜRÜ ÖĞRENCİLERİ DÖVDÜ

Yapraklı'da ilkokul müdürü Ö.Ü, 19 Mayıs töreninde öğrencilerini İstiklal Marşı için sırayla kürsüye çıkardı.

KAMERALAR TARAFINDAN KAYDEDİLDİ

Aralarında şakalaşan küçük öğrencilere kızan okul müdürü, öğrencilere adeta meydan dayağı attı.

DAYAK GÖRÜNTÜLERİ SOSYAL MEDYADA TEPKİ TOPLADI

Bir velinin cep telefonu ile görüntülediği olayda Ö.Ü., iki öğrenciye art arda tokat atarken, başka bir öğrenciyi de kulaklarından tutup havaya kaldırdı.

İstiklal Marşı için sıraya giren diğer öğrencilerin gözü önünde meydana gelen olaya ilişkin görüntüler, sosyal medyada paylaşıldı. Olay büyük tepki çekti.

3 öğrencisini döven öğretmenin görüntüleri VİDEO

Çankırı'da okul müdüründen öğrencisine meydan dayağı

DAYAKÇI OKUL MÜDÜRÜ KOVULDU

Çankırı'nın Yapraklı ilçesinde ilkokul müdürü olduğu tespit edilen Ö.Ü, bahçede İstiklal Marşı töreninde kürsüye çıkardığı öğrencilere şiddet uyguladığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında görevden alındı.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanlığı da konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Çankırı'daki bir ilkokulumuzda öğrenci velisi tarafından görüntülenen ve televizyon haberleriyle medyaya yansıyan vahim görüntülerle ilgili olay 8 Mart 2019 cuma günü yaşanmıştır. Olayla ilgili olarak Bakanlığımız müfettişleri tarafından başlatılan inceleme/soruşturma sonucu söz konusu kişinin yöneticilik görevi üzerinden alınmış olup, hakkındaki adli süreç devam etmektedir." denildi.

Çankırı'da okul müdüründen öğrencisine meydan dayağı

GÖREVİNDEN ALINDI, AYLIĞI KESİLDİ

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 8 Mart'ta Yapraklı ilçesindeki Yukarıöz Köyü İlkokulu müdürü hakkında İstiklal Marşı töreni öncesinde öğrencilere şiddet uygulaması nedeniyle idari soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Maarif müfettişlerince yapılan soruşturmada okul müdürünün suçu sabit olduğundan disiplin yönünden aylıktan kesme cezası ile cezalandırılmıştır. İdari yönden, üzerinden yöneticilik görevi alınarak öğretmen olarak ataması yapılmıştır. Öte yandan, soruşturma neticesinde 26 Mart'tan itibaren okul müdürünün adli kontrol altına alınmasına karar verilmiştir ve bu durumu devam etmektedir."

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)