Cansen Başaran-Symes kimdir

Cansen Başaran

Cansen Başaran-Symes, 1958 yılında Trabzon’da dünyaya geldi. İlkokula Trabzon’da başlayıp Ankara’da tamamladı. Liseyi Kadıköy Kız Lisesi’nde tamamlayıp 1980 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu.

İlk olarak, 1981 yılında Türkiye’de faaliyetlerine başlayan Pricewaterhouse’a (PW) katıldı. 1983 yılında aynı şirketin Kopenhag şubesinde, 1989’da Londra şubesinde görev yaptı. 1 Temmuz 1998 tarihinde İstanbul’da göreve başlaya Cansen Başaran-Symes, 2013 yılına kadar çeşitli kademelerde görev yaptı. PwC Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi ve PwC Eurofirm Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. Mart 2014 tarihinden sonra “Allianz Sigorta A.Ş. ve Allianz Hayat ve Emeklilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı” görevine getirildi.

World Economic Forum (Dünya Ekonomi Forumu) tarafından 2000 yılında “Global Leaders for Tomorrow” (Geleceğin Global Liderleri) unvanını aldı. 2000 yılında ise Dünya gazetesi tarafından “Yılın En Başarılı İş Kadını” ödülüne layık görüldü. Ayrıca 2006 yılında Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği'nin “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” etkinlikleri kapsamında üstün hizmet ödülünün sahibi oldu. Cansen Başaran-Symes TÜSİAD ve Endeavor Etkin Girişimci Destekleme Derneği Yönetim Kurulu Üyesi’dir.

22 Ocak 2015 tarihinde yapılan TÜSİAD olağan genel kurul toplantısında Cansen Başaran Symes  TÜSİAD'ın 17. başkanı seçildi. Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Ümit Boyner’den sonra üçüncü kez bir kadın TÜSİAD’a başkan oldu.

Cansen Başaran Symes, “Inspark Yönetim Kurulu Başkanı Stephen Symes” ile evli olup bir oğlu vardır.

ALDIĞI ONUR ÖDÜLLERİ

-1999 - Executive of the Year by Istanbul University/Dünya newspaper,

-2000 - Global Leader for Tomorrow by World Economic Forum,

-2000 - Most Success Business Women by Dünya newspaper,

-2006 - Most Modern and Successful Turkish Women by Lions Association,

-2010, 2011, 2012 - Topic Leader at St.Gallen Symposium

ÇALIŞTIĞI FİRMA ve POZİSYONLAR

-Alcatel-Lucent - Yönetim Kurulu Üyesi - Yönetim Kurulu Başkanı - Allianz Sigorta A.Ş.

-Allianz Hayat ve Emeklilik A.Ş. - Yönetim Kurulu Başkanı

-PwC – Ortak

-Bölge Kıdemli Ortağı – PricewaterhouseCoopers

-Price Waterhouse - Ortak

-Price Waterhouse - Yardımcısı, Kıdemli, Supervisior, Müdür, Kıdemli Müdür