Capello'dan Cüneyt Çakır'a: Adil yönetin

Capello'dan Cüneyt Çakır'a: Adil yönetin

Rusya'nın dünyaca ünlü teknik direktörü Fabio Capello'dan Dünya Kupası'nda Brezilya-Meksika maçındaki performansıyla tam not alan FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır'a mesaj var...

ADİL YÖNETİN

İtalyan hoca Cezayir maçı öncesi yaptığı açıklamada, "Çok önemli bir karşılaşmaya çıkacağız. Hakemlerden adil bir yönetim istiyoruz" dedi.

Cezayir'in eskisine göre daha iyi bir takım olduğunu söyleyen deneyimli hoca, “Hızlı ve organize bir takım, küçümsemiyoruz. Cezayir'i yenmemiz gerek, kazanmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız” şeklinde konuştu.

NE KADAR ÇOK RUS O KADAR ÇOK OYUNCU

Dünya Kupası'ndaki ilk iki maçta alınan olumsuz sonuçların ardından Rusya ligindeki yabancı sınırlamasının fazla olduğunu hatırlatan Capello, bunun yeniden değerlendirilmesini istedi. Capello, “Ne kadar çok Rus oynarsa o kadar çok seçme şansım olacak. Unutmayalım ki Rusya liginde 16 takım var 20 değil. Rusya'nın kadrosundaki 23 oyuncu yerel ligde oynuyor. Yurtdışında top koşturmak hem olgunlaştırıyor hem de daha iyi hale getiriyor. Her zaman aynı ligde oynayınca kendinizi zor geliştirirsiniz” diye konuştu.

Rusya liginde 2013-2014 sezonunda yabancı oyuncu sayısı 7+4 kuralına göre uygulanmıştı.

Cezayir-Rusya maçını hakemimiz Cüneyt Çakır yönetecek.