Caretta caretta saldırısında 5 kişi yaralandı
DHA

MUĞLA

Muğla'nın Ortaca İlçesi Dalyan Mahallesi'nde faaliyet gösteren Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER), tatilcileri caretta carettaları beslememeleri için uyarıp, saldırgan deniz kaplumbağalarını toplayıp, rehabilete edeceklerini söyledi.

CARETTA CARETTALAR DENİZE GİRENLERE SALDIRIYOR

Bodrum'a 8 mil mesafedeki, Yalı Mahallesi'nin karşısındaki, her gün onlarca yatın uğrak yeri olan ve Bodrum'un 'Hawaii'si olarak adlandırılan Orak Adası'nda, son bir haftadır caretta carettalar, denize giren turistlere saldırmaya başladı. Son üç günde caretta carettaların 9 ayrı saldırısı yaşanırken, 5 kişi çeşitli yerlerinden yaralanarak, hastaneye kaldırıldı.

Caretta caretta saldırısında 5 kişi yaralandı VİDEO

1'İ ÇOCUK 4 KİŞİ DAHA YARALANDI

Son olarak, dün yüzmek için tekneden suya atlayan 1'i çocuk 4 kişinin caretta carettaların saldırısına uğraması saniye saniye görüntülendi. Deniz kaplumbağaların saldırısı sonucu İstanbul'dan tatile geldikleri öğrenilen 10 yaşındaki bir kız çocuğu ile Hande Akgül, Bodrum'da yaşayan Nur Çiçek (32) ve ismi öğrenilemeyen bir kişi yaralandı.

Caretta caretta saldırısında 5 kişi yaralandı

TETENOZ AŞISI YAPILDI

Caretta caretta tarafından sağ kolu ısırılan kız çocuğunun acı içinde tekneye alınması da diğer tatilciler tarafından görüntülendi. Yaralanan üç kişiye kaldırıldıkları Bodrum Devlet Hastanesi'nde tetanoz aşısı yapıldı.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)