Gezi'de şaka yapıyorduk savunması

Sabah gazetesi, Gezi iddianamesinde darbeyle suçlanan 35 kişinin ifadelerine ulaştı. Gezi'de "Ağaç mağaç hikaye hükümeti indiriyoruz" diyen 35 kişi ifadelerinde çark etti.

"ŞAKA YAPIYORDUK" DİYEREK SUÇLAMALARI REDDETTİ

Darbeye teşebbüsten ömür boyu hapisle yargılanan şüpheliler savunmalarında, 'Şaka yapıyorduk, kız arkadaşımıza hava atmak için bunları söyledik', ya da'alkollüydüm' diyerek kendilerini savundu.

Gezi'de şaka yapıyorduk savunması

35 ŞÜPHELİ ÇARŞI ÜYESİ İÇİN ÖMÜR BOYU HAPİS İSTENİYORDU

Gezi Parkı eylemlerinde "Hükümeti devirmeye teşebbüs ile suçlanan Çarşı üyesi 35 şüpheli için ömür boyu hapis cezası isteniyor. İddianamede şüphelilerin telefon görüşmelerine ve savunmalarına yer verildi. Suçlamaları reddeden şüpheliler, "Park mark benim umurumda değil, bana ne yemişim AVM'sini de Gezi Parkı'nı da ağacını da, ihtilal başladı, bu hükümeti düşüreceğiz" ve "Başbakanlık Konutu'na saldırı olacak bugün, bu bir iç savaşa dönüşebilir, polise güçlü saldıralım, ses getirecek bir şeyler yapmamız lazım" şeklindeki ifadeleri "alkolün etkisiyle ve kızlara hava atmak için" sarf ettiklerini öne sürdü.

Gezi'de şaka yapıyorduk savunması

"KIZ ARKADAŞIMA HAVA ATMAYA YÖNELİKTİ"

İşte o savunmalardan birkaçı;

-Şüpheli Koray Yalnız, dinlemedeki "Başbakanlık Konutu önünde eylem yaptık. Beşiktaş Stadı önündeki inşaatta kullanılacak dozeri ele geçirdik. Polis TOMA'larından bir tanesini ele geçirdik ve polisleri kovaladık. Olaylar esnasında bir polisin kolu kırıldı" sözleri için "Kız arkadaşıma hava atmaya yönelikti" dedi.

"ŞAKA AMAÇLIYDI"

-Şüpheli Engin Sarar, telefon görüşmesinde sarf ettiği "Bugün sokakta plan yapacağız. Çatılara çıkacağız; sapan ve misket lazım" sözlerinin şaka amaçlı olduğunu söyledi.

"BEN YAZMADIM"

-Şüpheli Kaan Kabaş, telefon görüşmelerindeki "Gezi Parkı'nda her gün savaş, bu hükümeti düşüreceğiz, sapan ve misket lazım" sözlerinin espri niteliğinde olduğunu belirtti. "Facebook ve Twitter'daki paylaşımları ben yazmadım" dedi.

Gezi'de şaka yapıyorduk savunması

"YEMEK YERKEN O MANZARAYI AKTARDIM"

-Şüpheli Sezgin Gülnar, telefon görüşmesinde lokantada yemek yerken dışarıda kalabalığı gördüğünü ve o manzarayı aktardığını anlattı.

"ALKOLLÜYDÜM"

-Şüpheli Aykan Uyanıktürk, Güray Sönmez ile yaptığı telefon görüşmesinde"Beşiktaş'ta falan, böyle kameralara yakalanan bir adam ölürse o zaman gittiler işte. Hükümet de düşünce hop hop asker el koyacak mecburen ..."sözleriyle ilgili olaylar esnasında alkollü olan arkadaşının anlattıklarına yorum yaptığını söyledi.