Çavuşoğlu: Avrupa'da en büyük sorun önyargılar

mevlut

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, İstanbul'a bir konferansa katılmak üzere gelen Edirne Gönüllüleri Derneği üyesi gençlerle bir araya geldi. Bakan Çavuşoğlu, Avrupa Birliği ve Suriye hakkında konuştu.

''KARŞILAŞTIĞIMIZ EN BÜYÜK SORUN ÖNYARGILAR''

Avrupa'da karşılaşılan en önemli sorunun önyargılar olduğunu ifade eden Bakan Çavuşoğlu, ”Bizim Avrupa'da karşılaştığımız en büyük sorun önyargılar. Avrupa Birliği sürecinde sadece teknik konuları, açılması gereken fasılları konuşmuyoruz. Bunlarla ilgili çalışma yapmıyoruz. Ön yargıları aşmak için yoğun bir çalışma yapıyoruz. Bu konuda siz gençlere önemli görevler düşüyor. Bizim bu işi kendi içimizde de iyi bir şekilde halletmemiz gerekir. Karşılaştığımız zorlukların farkındayız” ifadelerini kullandı.

''AÇIK KAPI POLİTİKASINA DEVAM EDİYORUZ''

Suriye yaşanan gelişmelerin sorulması üzerine Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, ”Biz Suriye'den gelen göçmen kardeşlerimize açık kapı politikasını uygulamaya devam ediyoruz. Çünkü onlar bir savaştan, katliamdan, dramdan kaçıyorlar. Bir taraftan halkını katleden bir rejim diğer taraftan da acımasızca insanları öldüren terör grupları var. En çok zarar gören sivil insanlar. İkinci Dünya Savaşı'ndan itibaren sivil kaybının en çok yaşandığı yer Suriye'dir. Kayıpların bir çoğunluğu kadın ve çocuklardır. Biz oradaki insanları ölüme terk edemeyiz. Şuan kamplarda yaşayan 220 bin kişi için harcadığımız para 3 milyar dolar civarında. Birleşmiş Milletler ve diğer dünya kuruluşlarından aldığımız yardım ise 150 milyon dolar civarında komik bir rakam. Avrupa Birliği ülkeleri ise sadece 36 bin civarında Suriyeli mülteci kabul edecekler. İnsanlık açısından önemli bir sınav veriyoruz. Kampların dışında ise 600 binin üzerinde Suriyeli var” şeklinde konuştu.