Çaylak Milyoner filmi gerçek oldu

Çaylak Milyoner filmi gerçek oldu

Konusu Hindistan'da geçen Oscar ödüllü ''Slumdog Millionaire'' adlı film hayal ürünü bir senaryo üzerine kuruluydu. Hindistan'da Suşil Kumar adlı gencin başına gelenler de bu filmin gerçek hayattaki yansıması gibi...

BÜYÜK ÖDÜLÜ KAZANAN İLK HİNTLİ

Hindistan'n en yoksul eyaletlerinden biri olan Bihar'dan çıkıp gelen 27 yaşındaki Suşil Kumar, ''Kim Milyoner Olmak İster?'' adlı yarışmanın Hindistan televizyonundaki versiyonunda 1 milyon dolarlık büyük ödülü kazanan ilk Hintli oldu.

Çaylak Milyoner filmi gerçek oldu

"RÜYAMDA GÖRSEM İNANMAZDIM"

Aylık maaşı 150 dolar olan Suşil Kumar, yarışmaya katılmadan beş ay önce evlenmişti. Bilgi yarışmasındaki soruları teker teker doğru yanıtlayarak en büyük ödüle dek tırmanan genç adam, 1 milyon dolarlık çek eline verildiğinde ''Rüyamda görsem inanmazdım'' diyerek mutluluğunu dile getirdi.

Çaylak Milyoner filmi gerçek oldu

OSCAR ALAN FİLM GERÇEK OLDU

''Slumdog Millionaire'' filminde Hindistan'ın kenar mahallelerinden çıkan bir gencin aynı televizyon yarışmasında büyük ödülü alışı anlatılıyordu.

2009 yılındaki Oscar töreninde sekiz farklı dalda ödüle layık görülerek geceye damgasını vuran ''Slumdog Millionaire'' dünya çapında hem eleştirmenlerden beğeni toplamış hem de gişelerde ticari başarı elde etmişti.Hindistan'da ''Kaun Banega Krorepati'' adlı altında yayınlanan popüler bilgi yarışması, Bollywood yıldızı Amitabh Bachchan tarafından sunuluyor.