ÇEKÜD'den Adıyaman'a 4 bin fidan

ÇEKÜD'den Adıyaman'a 4 bin fidan

ÇEKÜD'ün Türkiye genelinde " Sen Yoksan Kimse Yok" sloganıyla başlattığı ağaçlandırma seferberliği kapsamında Adıyaman'da 4 bin fidan dikildi.

4 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Çevre ve Kültür Kuruluşları Dayanışma Derneği ve Safvan Eğitim Yardımlaşma ve Çevre Derneği işbirliği, Çevre Orman İl Müdürlüğü ve Adıyaman Belediyesi destekleriyle 23 Ocak Pazar günü yapılan etkinlikle, 4 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Anadolu'da, sahabeden Safvan bin Muattal hazretlerinin kabri çevresinde yapılan etkinliğe Adıyaman Vali Vekili Aydin Börü, Adıyaman Belediye Başkanı Muhammed Necip Büyükaslan, AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan, CHP Milletvekili Şevket Köse, Samsat Kaymakamı Recai Karal, Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, basın mensupları ve 'Çevre Gönüllüleri' katıldı.

Safvander Yön. Kur. Bsk. Dr. Sadık Çağ, Çeküd Yön. Kur. Bşk. Süleyman Yorulmaz, Adıyaman Belediye Başkanı Muhammed Necip Büyükaslan törende birer selamlama konuşması yaptılar.

FELAKETLER GELMEDEN ÖNLEM ALINMALI

Adıyaman Vali Vekili Aydin Börü de törende yaptığı konuşmada çevre sorunlarının günümüzün en önemli meselelerinden olduğunu, çevre felaketleri gelmeden önce tedbir alınması gerektiğini söyledi. Börü "Ülkeler çevre sorunlarıyla mücadele etmek için milyon dolarlık bütçeler ayırıyorlar. Ülkemizde de Çevre ve Orman Bakanlığı ciddi bir mücadele içerisinde. Ancak bu mücadelenin devlet eliyle yapılmasından daha ziyade sivil toplum örgütlerinin, gençlerimizin ve çocuklarımızın eliyle yapılması daha farklı bir anlam ifade etmektedir." dedi..