Cem Karaca'nın son sözünü eşi açıkladı
Ajanslar

Cem Karaca, ölümünün 12'nci yılında, önceki gün Akatlar Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Ustalara Saygı' gecesi ile anıldı.

CEM KARACA'NIN SON SÖZÜ

Gecede konuşan Cem Karaca'nın eşi İlkim Karaca, unutulmaz sanatçı ile ilgili açıklamalarda bulundu. İklim Karaca, eşinin son sözünün "Allahu ekber" olduğunu söyledi.

Cem Karaca'nın son sözünü eşi açıkladı

Cem Karaca'nın son sözünü eşi açıkladı VİDEO

İklim Karaca, konuşmasından şu ifadeleri kullandı;

"Bir pazar günü, sabaha karşı, son sözü 'Allahu ekber' diyerek bu dünyadan göçtü. Çok şarkılar söyledi. Başka ülkedeki insanların derdini de kendi derdi gibi bildi. Çok şiirler yazdı ama son sözü, Allah'ın huzuruna giderken, 'Allahu ekber' oldu.

Cem, 'Hayatta artık neyi isteyip neyi istemediğimi iyi biliyorum' derdi. Bazı yaptıklarından çok pişmanlık duyduğunu söylerdi. 'Namus Belası' ve 'Dadaloğlu' parçaları da pişmanlıkları arasındaydı. Ben Cem'in derviş dönemine denk geldim. Seslendirdiği bu şarkılar için bana pişman olduğunu söylerdi."

Cem Karaca'nın son sözünü eşi açıkladı

CEM KARACA KİMDİR

Tam ismi Muhtar Cem Karaca olan sanatçı, 5 Nisan 1945 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Karaca, Türk Rock Müziği sanatçısı, tiyatrocu, besteci, sinema oyuncusu ve Anadolu rock türünün kurucularındandır. Kardaşlar, Apaşlar, Moğollar ve Dervişan gibi birçok grup ile çalışmış, kurucusu ve yöneticisi olmuştur. 8 Şubat 2004 tarihinde İstanbul'da hayatını kaybetmiştir.