Cemaat medyasından 3 kişi daha istifa etti

17 Aralık sonrası yayın politikası değişen Cemaat medyasındaki istifalar sürüyor. Cihan Haber Ajansı'nda 18 yıldır çalışan ve akşam ajansını sunan gazeteci-yazar Köksal Akpınar, Zaman Gazetesi'nde 18 yıldır Dış Baskılar Sayfa Editörü olan Şemsettin Özkan ile 5,5 yıldır CHA Network'te spiker, editör ve seslendirme yapan Salim Gören twitter hesaplarından yaptıkları duyurularla istifa ettiklerini açıkladılar.

Cemaat medyasından 3 kişi daha istifa etti

"MİLLİ İRADENİN İPOTEK ALTINA ALINAMAYACAĞINA İNANIYORUM"

Bağlı bulunduğu Cihan'da sayısız özel habere imza atan ve Kanlı Çukur-Muhsin Yazıcıoğlu Suikastı'nın Perde Arkası kitabının da yazarı olan ve Cihan'da Akşam Ajansı'nı sunan gazeteci-yazar  twitter hesabından yaptığı duyuruda "Son yaşanan siyasi gelişmeler ile düşünce farklılığımızın iyice acığa cıktığı Cihan Haber Ajansı'ndan 18 yılımı geride bırakarak istifa ettim... Kendimi ait hissetmediğim ve aykırı düşündüğüm için neredeyse ötekileştirildiğim bir yerde, daha fazla durmanın bir anlamı yoktu. Bu en başta kendime ve vicdanıma saygısızlık olurdu. Her zaman milli iradenin ipotek altına alınamayacağına inanıyorum. İnandım!.. Ve İnanacağım!.. Halkın getirdiğini halk götürür" ifadelerini kullandı.

Cemaat medyasından 3 kişi daha istifa etti

"TAPE GAZETECİLİĞİNE HAYIR"

Zaman Gazetesi'nin 18 yıldır Dış Baskılar biriminde görev yapan editör Şemsettin Özkan da  "İftiraya hayır. Mobbing'e hayır. Tape gazeteciliğine hayır. İşte bu sebeplerden dolayı 18 yıldır çalıştığım Zaman Gazetesi'nden istifa ettim. Gideriz nur yolu izde gideriz. Taş bağırda sular dizde gideriz. Bir gün akşam olur biz de gideriz. Kalır dudaklarda şarkımız bizim... ELVEDA.." diyerek istifasını duyurdu.

Cemaat medyasından 3 kişi daha istifa etti

"ZAMAN ÖZELEŞTİRİ ZAMANI"

Üçüncü istifa haberi ise bu kez Zaman Gazetesi'nde uzman olarak çalışan ve 5,5 yıl Cihan Network'te spikerlik, editörlük ve seslendirme yapan Salim Gören'den geldi. Gören, kişisel hesabından attığı twitte "Artık elzem oldu. Şimdiye kadar demediğimi dedim; EY CAMİA "ZAMAN ÖZELEŞTİRİ ZAMANI", "Son dönemdeki fikir uyuşmazlığı ve bazı kimselerdeki üslup sorunu nedeniyle oluşan rahatsızlığım nedeniyle az önce zaman ve cha olayım bitti. 5,5 yıllık CHA spikeri ve 7 aylık Zaman'da uzman olarak istifa dilekçemi verdim. Takat kalmadı.', "Ben aile geçindiriyorum ekmeğimin derdindeyim ama bir zaman sonra takat kalmıyor. Hatıram; ekmeğe dönüştürdüğüm emeğim!" diyerek istifasını bildirdi.

Cemaat medyasından 3 kişi daha istifa etti

Cemaat medyasından 3 kişi daha istifa etti

BU ZAMANA KADAR 10 İSİM İSTİFA ETTİ

Üç ismin birden istifa etmesi cemaat medyasında şok etkisi yaptığı konuşuluyor. Hatırlanacağı üzere cemaatin yayın organlarından daha önce de yazarlar Ahmet Taşgetiren (Bugün), Leyla İpekçi (Zaman), Mustafa Ulusoy (Zaman yazarı, psikiyatrist), H. Salih Zengin (Zaman ve Aksiyon), çizer Osman Turhan (Zaman), muhabir Kübra Kara (Cihan Haber Ajansı) ile ekonomi muhabiri Zeynep Ceylan (Bugün) istifa etmişlerdi.