Cemil Çiçek: Üslup yargı makamına yakışan üslup değildi

Cemil Çiçek, yaptığı açıklamasında, "Üslup yargı makamına yakışan üslup değildi.Kimse oraya haşlanmak, tokat yemek ve azarlanmak için gitmedi." dedi.

Cemil Çiçek: Üslup yargı makamına yakışan üslup değildi

Cemil Çiçek: Üslup yargı makamına yakışan üslup değildi İZLE

"GÖMLEK DEĞİŞTİRMEK GİBİ İFADELER SİYASİ İFADELERDİR"

Çiçek, açıklamasına, "Gömlek değiştirmek gibi ifadeler siyasi ifadelerdir. Yüksek mahkemenin kuruluş gününde kişisel kanaatiniz bu bile olsa konuşulacak ifadeler değil." şeklinde devam etti.

"1 MAYIS'TA GÖRECEĞİZ. İNŞALLAH SÜKUNET HAKİM OLUR"

"Biz kutlama düşüncesiyle oraya gittik. Türkiye'de geçmişten beri bazı günler, toplumda aşırı derece merak ya da endişe günü olmuştur. Geçmişte 1 Mayıs'ta yaşanan üzücü olaylardan sonra -30'dan fazla vatandaşımız, orada hayatını kaybetti, işin içinde, perde arkasında ne vardı, halen tartışıyoruz- her zaman 1 Mayıs'ta ne olacak, ne gibi sıkıntılar çıkacak, 1 Mayıs endişe kaynağı olmuştu. Bugün de bir ölçüde devam ediyor mu etmiyor mu bu endişe, 1 Mayıs'ta göreceğiz. İnşallah sükunet hakim olur.

"GERİYE KALAN HER ŞEY TÜRKİYE'DE DÜZGÜN"

Emeğin bayramı olarak, barışçıl kutlamalara sahne olur, bu türlü endişeler de artık gerilerde kalmış olur. Bir başka aşırı derece merak ve ertesinde de çok yoğun tartışmalara konu olan başka günlerimiz oldu. Bunların başında, adli yılın açılışları, yüksek mahkemelerin kuruluş günleri, her defasında siyasetçiye yumruk çakmanın, siyasetçiye, siyasete ayar vermenin ve yüksek dozda siyasi mesajların verildiği bir gün olmaya başladı. Adeta orada siyaset suçlanır, her türlü eksik siyasette var, geri kalan her şey Türkiye'de düzgün.

"HELE HELE DAVET ETTİĞİN MİSAFİRİNE KARŞI..."

Bugün, buna benzer bir konuşma dinlemiş oldum. Bundan dolayı da üzüntü duydum. Evvela üslup, bir yargı makamına yakışan bir üslup değildi. Kimse oraya haşlanmak için, tokat yemek için, azarlanmak için gitmedi. Hukuk nezakettir. Hukukçuların da çok nazik bir üslupla konuşması gerekirdi. Maalesef bunu bulamadığımızı ifade etmek isterim. Siyaset nezaket, hukuk zarafettir. Hele hele davet ettiğin misafirine karşı."

Cemil Çiçek: Üslup yargı makamına yakışan üslup değildi