Cenk Akyol kimdir

Cenk Akyol kimdir

Voelybolcu bir anne ve babanın oğlu olan Cenk Akyol 16 Nisan 1987 yılında İstanbul-Kadıköy'de dünyaya geldi. Bir süre ailesi gibi voleybolla uğraşan milli basketçi bir süre sonra Efes Pilsen'in alt yapısında basketbola başladı. Efes Pilsen'de oynadığı dönemde 2005 NBA Draft'ında Atlanta Hawks tarafından seçilme başarısı gösterdi. Bir sezon galatasaraya kiralık olarak verilen Akyol sezon sonunda Efes Pilsen' geri döndü.

2009 döneminde Atlanta HawksCenk, o sezonda İtalya'dan Air Avellino takımına transfer oldu ve bir sezonunu İtalya'da geçirdi. Air Avellino ile geçirdiği bir sezonun ardından, 2010-2011 yılı için Efes Pilsen'e geri dönen milli basketbolcu, iki yıllık sözleşmeye imza attı. 2012 – 2013 sezonu öncesi Anadolu Efes ile yollarını ayıran Cenk Akyol daha önce de kiralık olarak oynadıgı Galatasaray ile iki yıllık sözleşmeye imza attı.

Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda, finale kadar yükselme başarısı gösteren 12 Dev Adam'ın bir üyesi olan Cenk Akyol, gümüş madalya kazanarak Dünya 2'inciliğini elde eden A Milli Basketbol Takımı'nda yer aldı.