Cerablus’ta davullu zurnalı bayram sevinci
İHA

Terör örgütü IŞİD’den temizlenmesinin ardından Suriye’nin Cerablus bölgesinde hayat normale dönmeye başladı.

TÜRK HEYETİ CERABLUS'TA

Türkiye tarafından su ihtiyacının yüzde 70’i ve elektriğin karşılandığı kentte Suriyeliler yıllar sonra bayram coşkusu yaşıyor. Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Karkamış Belediye Başkanı Nur Kocaaslan, Karkamış Kaymakamı Yusuf Osman Diktaş ve AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Özaslan, bayramın ilk gününde Karkamış Gümrük Kapısı’ndan geçiş yaparak Cerablus’a gitti.

Cerablus’ta davullu zurnalı bayram sevinci

SEVİNÇ GÖSTERİLERİ

Burada Suriyeli halkla bayramlaşıp, çocuklara oyuncak dağıtan Türk heyetine Cerablus Yerel Meclis Başkanı Muhammed Habeş de eşlik etti. Türk heyetini davul-zurnalarla karşılayan Özgür Suriye Ordusu askerleri sevinç gösterilerinde bulundu. Çocuklar ise dağıtılan oyuncakları almak için birbirleriyle yarıştı.

Cerablus’ta davullu zurnalı bayram sevinci

ERDOĞAN FOTOĞRAFLARI

Kentteki Özgür Suriye Ordusu’na ait askeri karargahın girişinde sağlı sollu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarının olduğu gözlendi. Bazı iş yerlerinin açık olduğu ve çocukların alışveriş yaptıkları, Suriyeliler’in sokaklarda rahatlıkla dolaştıkları görüldü. Bazı çocukların ise ellerinde oyuncak silahlarla oynadığı gözlendi. Cerablus halkı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Türkiye’ye olan sevgilerini dile getirdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)