Çetnik selamı veren Tosic tepki topladı

Cetnik selamı veren Tosic tepki topladı

Tosic ortalığı fena karıştırdı...

Beşiktaş'ın Sırp defans oyuncusu, Arnavutluk'la oynanan EURO 2016 Elemeleri karşılaşmasında, onbinlerce Arnavut taraftarın önünde gol sonrası çetnik selamı verdi.

TARAFTARLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Siyah-beyazlı taraftarlar, Tosic'in yaptığı bu hareket sonrası sosyal medyadan büyük tepki gösterdi. Taraftarlar, Sırp sol bekin takımdan gönderilmesini isteyen tweetler attı.

Cetnik selamı veren Tosic tepki topladı - İZLE

ÇETNİK SELAMI NEDİR?

Çetnik selamı, milliyetçi Sırpların kullandığı bir selam çeşididir.

Serçe ve yüzük parmakları kapatılır ve kalan 3 parmak - baş, işaret ve orta parmak - açık tutularak yapılır.

Sırp zafer işareti olarak geçer ve Bosna Savaşı'nda bazı Sırp çetelerinin, Boşnak ailelerin parmaklarını keserek bu işareti yaptırdığı öne sürülür. Ayrıca dini bir anlamı da vardır ve 3 parmak "Hz. İsa, Tanrı ve Sırpları" temsil eder.

MARKOVİC DE IRKÇILIK YAPTI

Bu arada Fenerbahçe'nin İngiltere Premier Lig takımlarından Liverpool'dan kiralık olarak kadrosuna kattığı Sırp futbolcu Lazar Markovic de sosyal medyadan yaptığı paylaşımla tepki çekti.

Sakatlığı nedeniyle Sırbistan Milli Takımı'nın kadrosundan çıkarılan Markovic'in, ülkesinin Arnavutluk ile oynadığı maç öncesinde sosyal medya hesabından Kosova'yla ilgili paylaşım yapıldı. Sırbistan Bayrağı üzerine Sırpça "Kosova Sırbistan'dır" yazısının bulunduğu görselin paylaşımı, Türk kullanıcılardan tepki gördü.

Çetnik selamı veren Tosic tepki topladı