Cevapsız çağrıyla 30 bin TL kaptırdı

Cevapsız çağrıyla 30 bin TL kaptırdı

Antalya'da cevapsız numarayı arayan işçi emeklisi, yüzünü bile görmediği Bulgaristan'dan Türkiye'ye gelmek istediğini söyleyen kadına 30 bin TL kaptırdı.

30 BİN TL KAPTIRDI

Antalya'nın Kepez ilçesinde Kepezaltı Mahallesi'nde ikamet eden evli ve bir çocuk babası İsmail Ayekin (55), 6 ay önce Bulgaristan kodlu bir telefondan cevapsız çağrı aldı. Cep telefonundan numarayı arayan Ayekin, kendisini 'Nilay' olarak tanıtan kadınla bir süre sohbet etti. İşçi emeklisi Ayekin'e 250 bin eurosu olduğunu ve bu parayı Bulgaristan'da kullanamadığı için Türkiye'ye gelmesi gerektiğini söyleyen 'Nilay' isimli kadın, Ayekin'e bir MMS yolu ile fotoğrafını gönderdi. Kendisinden para da isteyen kadına önce 500 euro gönderen Ayekin, daha sonra çevresinden para borç alarak ve bankadan kredi çekerek gerçek ismi 'Svetla Sıderova' olan kadına toplam 30 bin TL kaptırdı.

BANKADAN KREDİ ÇEKTİ

Kadının kendisinden sürekli para istemeye başladığını belirten Ayekin, "Bahanelerle benden para istemeye başladı. Ona para göndermek için 4 bankadan toplam 20-30 bin lira kredi çektim. Askerlik arkadaşım ve akrabalarımdan da borç aldım. Arabamı 7 bin liraya satıp, parasını gönderdim. Toplam gönderdiğim para 30 bin lirayı buldu. Sonra aradığımda telefonu sürekli kapalı oldu. O zaman anladım dolandırıldığımı" dedi.

Borçlarını ödemek için şoförlük yapmaya başladığını anlatan Ayekin, evini de satılığa çıkardığını söyledi. Ayekin, "Bilmediğiniz numaraları sakın aramayın. Ben yandım, siz yanmayın. Herhangi bir şikayetim olmadı ama kimse inanmasın. Yüzünü bile görmediğim bir kadına 30 bin TL kaptırdım" diye konuştu.