Ceyhun Yılmaz kimdir?

s

CEYHUN YILMAZ KİMDİR?

5 Ekim 1976 İstanbul doğumludur. İlkokula Bahçelievler Kazım Karabekir Okulu'nda başlamıştır. Bu yıllarda düzenlediği tek kişilik oyunları ile kendini kanıtlamıştır. Okulun mezuniyetinde ise ilk kez sahneye çıkmıştır. Lise eğitimini Yeşilköy 50. Yıl Lisesi'nde görmüştür. Buradan mezun olduktan sonra üniversite eğitimi için Açıköğretime kaydolmuştur. Ancak 2. yılında üniversite eğitimini bırakmıştır.

KARİYERİ

1995 yılında Star TV’nin yapım yardımcılığını yapmıştır. Daha sonra TGRT muhabirliği, Star TV spor yapımcılığı yapmıştır. 1999’da Best FM’de yayın yapmaya başlamıştır. 2001 yılında kendi adının bulunduğu bir programı 19 bölüm boyunca sunmuştur. 2002 yılında ilk şiir kitabını çıkardı. Ardından aynı yıl okulunu ve programlarını bırakarak askerliğini yapmak için Van’da bulundu. 4 aylık acemi birliği eğitiminin ardından Türkiye’nin tüm illerini dolaşmış ve toplamda 107 gösteri düzenlemiştir.

2013 askerliğini bitirip radyoya tekrar dönüş yaptıktan sonra ikinci şiir kitabı olan ‘Kasım’ın Bıçak Yarası’nı yazmıştır. 2004 yılında TRT ile anlaştı ve ‘Şov Rüzgârı’ adlı programı 14 bölüm boyunca sundu. Sanatçı sunuculuk hayatı boyunca toplamda 40 programın sunuculuğunu yapmıştır. En iyi çıkışını 2003 yılında Show TV’de yayınlanan ‘Hayat Bilgisi’ dizisinde canlandırdığı Ruhi karakteriyle yapmıştır.

Ceyhun Yılmaz kimdir?

Ceyhun Yılmaz'ın Arda Turan Hikayesi İZLE

Sanatçı 3 kitabının birleşimi olan 3. kitabını yayınlamış ve buradan elde ettiği geliri LÖSEV’e bağışlamıştır. Birçok dizide misafir oyuncu olarak yer alan Yılmaz “Hababam Sınıfı Merhaba”, “Hababam Sınıfı Askerde”, “Maskeli Beşler”, “Maskeli Beşler: Irak”, “Maskeli Beşler: Kıbrıs”, “Osmanlı Cumhuriyeti”, “Çakallarla Dans” gibi filmlerde de yer almıştır.

ROL ALDIĞI DİZİ VE FİLMLER

2003- Dizi- Hayat Bilgisi- Ruhi

2004- Film- Hababam Sınıfı Merhaba- Kermit Kemal

2005- Film- Hababam Sınıfı Askerde- Kermit Kemal

Maskeli Beşler İntikam Peşinde- Taksici

2006- Film- Maskeli Beşler: Irak- Taksici

2007- Film- Maskeli Beşler: Kıbrıs- Taksici

2007- TV Filmi- Küçük Hanım Kar Tanesi- Engin Yurtoğlu

2008- Film Osmanlı Cumhuriyeti- Trafik Polisi

2010- Film Çakallarla Dans- Adem Abi

2012- Dizi Leyla ile Mecnun Konuk Oyuncu (Kendisi)

Dizi- Babam İçin- Ali (Konuk Oyuncu)

Film- Çakallarla Dans 2:Hastasıyız Dede- Adem Abi

2014- Dizi- Kardeş Payı- Bilim adamı (konuk oyuncu)

Film- Çakallarla Dans 3: Sıfır Sıkıntı- Âdem Abi

Ceyhun Yılmaz'ın Arda Turan Hikayesi