Cezalar, asılsız 112 ihbarlarının sayısını düşürdü
İHA

Tokat genelinde 50 ambulans ve 20 istasyonla hizmet veren 112 Acil Çağrı Merkezi'nde hizmet veren sağlık çalışanları, geçen yıla göre daha az çağrıya bakıyor.

250 LİRA CEZA ASILSIZ İHBARLARI AZALTTI

5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nda yapılan değişiklikle,  asılsız ihbarlara uygulanan 250 lira para cezası ile birlikte 112 Çağrı Merkezi'ni gereksiz yere arayanların sayında düşüş yaşanıyor. Tokat 112 Çağrı Merkezi Sorumlusu Müge Yılmaz, yapılan değişiklikle asılsız ihbarlarda ciddi oranda düşüş yaşandığını söyledi.

Cezalar, asılsız 112 ihbarlarının sayısını düşürdü

Cezalar, asılsız 112 ihbarlarının sayısını düşürdü ViDEO

"DAHA ÇOK ÇOCUKLAR ARIYOR"

112 Çağrı Merkezi'ni arayanların, artık daha kolay ambulansa ulaşabildiğini ifade eden Yılmaz, “Bu yasa yürürlüğe girmeden günde ortalama 1.300 çağrı düşüyordu. 150 tanesinin vaka olduğunu düşünürsek, geri kalan aramaların çoğunluğu asılsız ihbardı. Bu sayılar önemli oranda düştü. Daha çok çocuklar arıyor. Çocuk aradığında gerçekliğini daha çok sorguluyoruz. Ambulans gönderdiğimizde birçoğu asılsız çıkıyor.” dedi.

Cezalar, asılsız 112 ihbarlarının sayısını düşürdü

Yılmaz, asılsız ihbarda bulunan kişilerin numaralarını İl Sağlık Müdürlüğü'ne gönderdiklerini, oradan da valilik aracılığı ile Kabahatler Kanunu gereğince ceza uygulandığını sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)