Cezayir Tarlabaşı dönüşümünü örnek alacak
İHA

proje

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika turunun Cezayir ziyaretinde UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesinde bulunan "Kasaba" bölgesi için Cezayir Millet Meclisi Başkanı Abdelkader Bensallah ve hükümet yetkililerine 'Beyoğlu' modelini teklif edip Türkiye'ye davet etmişti. Bunun üzerine Cezayirli bir grup heyet, Kasaba Bölgesi'nin rehabilitasyonu için Beyoğlu'na geldi.

TARLABAŞI PROJESİ ÖRNEK OLDU

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ı başkanlık binasında ziyaret eden heyet, Tarlabaşı Projesi'ni örnek aldıklarını söyleyerek Başkan Demircan ile Beyoğlu'nda yapılan kentsel dönüşüm hakkında fikir alışverişinde bulundular. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Sürekli şehirlerden, ülkelerden insanlar geliyor, ne yaptığımızı merak ediyorlar. Bu da bizi onurlandırıyor” dedi.

Cezayir Tarlabaşı dönüşümünü örnek alacak

TARLABAŞI ŞANTİYE ALANINI GEZİP FOTOĞRAFLADILAR

Görüşmenin ardından büyük bir titizlikle maket üzerinden Tarlabaşı Projesi'ni inceleyen heyet, daha sonra Tarlabaşı 360 ofisini ziyaret edip şantiye alanına geçti. Heyet alanda bol bol fotoğraf da çekti. Alanda binaların korunmaya çalışılması, alanın tekrar sosyal hayata kazandırılması konusunda Tarlabaşı Bölgesi ile Kasaba Bölgesi arasında benzer özellikler gördüğünü söyleyen Koruma Altına Alınan Kültürel Mirası Yaşatma ve İdare Ulusal Ofisi Müdürü Abdelouahab Zekagh, “Kasaba Bölgemiz UNESCO Dünya Kültürel Mirası listesinde yer alıyor. Bu yüzden bu bölge bizim için çok önemli. Tarlabaşı'nda da bizim bölgemizde bulunduğu gibi tarihi binalar gördüm. Birbirlerine çok yakın. Bu yüzden Türkiye ile Cezayir arasında hem kalıcı hem de kesin bir işbirliği, ortaklık kurmak istiyoruz” dedi.

Cezayir Tarlabaşı dönüşümünü örnek alacak

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)