Cezayir'de askeri nakliye uçağı düştü

Uçak ile kontrol kulesi arasındaki iletişim pilotun "İnişe hazırlanıyorum" anonsundan hemen sonra kesildi. 99 yolcu ve 4 mürettebattan bir kişi kurtulabildi. Kötü hava koşulları nedeniyle dağa çakılan C-130 tipi nakliye uçağı askerleri ve ailelerinini taşıyordu.

Cezayir'de askeri nakliye uçağı düştü

Cezayir ordusu konuya ilişkin, başkent Cezayir'in 500 kilometre doğusundaki Um el-Bevaki kentindeki dağlık bölgede gerçekleşen kazanın bilançosu hakkında henüz resmi bir açıklama yapmadı.

3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Ancak devlet radyosu uçaktaki 102 kişinin öldüğünü doğrularken saatler sonra açıklama yapan Cezayir resmi televizyonu ise kazada 52 kişinin can verdiğini, Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'nın 3 günlük milli yas ilan ettiğini duyurdu. Enkazdan ağır yaralı bir yolcunun kurtarıldığı da gelen bilgiler arasında. AP'ye konuşan bölge sakinleri uçağın dağlara doğru çakıldığını anlattı. Rusya merkezli RIA Novosti ajansına konuşan Cezayirli askeri yetkililer, uçağın Konstantin Havaalanı'na inmeye çalıştığını duyurdu. Cezayir basını korkunç kazaya kötü hava koşullarının neden olduğunu ileri sürdü. Bölgede görevli Albay Lahmadi Bouguern de "Kazaya son günlerde Konstantin ve Um el-Bevaki bölgelerinde etkili olan sert rüzgarlar ve yoğun kar yağışı neden oldu" dedi.

Cezayir'de askeri nakliye uçağı düştü

2003'TE DE 102 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Cezayir'de şimdiye kadarki en ölümcül uçak kazası Mart 2003'de Tamanrasset'te yaşanmıştı 102 kişi öldüğü kazadan bir kişi kurtulmuştu.