CHP Antalya İl Başkanı'nı seçti

CHP Antalya İl Başkanı'nı seçti

Atatürk Spor Salonu'nda yapılan kongrede, mevcut başkan Özer Ülken ile Mustafa Erdem ve Devrim Kök başkanlık için yarıştı. 614 delegenin oy kullanması için 8 sandık oluşturuldu. Seçimlere geçilmeden önce adaylar delegelere hitap etti.

Mevcut İl Başkanı Özer Ülken, ''Özer Ülken hiç bir zaman Deniz Baykalcı olmadı, Kılıçdaroğlucu da olmayacak. Özer Ülken bir nefer'' dedi.

Devrim Kök de, ''kale'' olarak nitelendiren yerlerde yüzde 50, yüzde 60, yüzde 70 oy alınmaması durumunda iktidar söyleminin ciddiye alınmayacağını iddia ederek, ''Yüzde 30'la kale olunmaz. Bundan sonra kişilere endeksli siyaset yapmayacağız, başarıya endeksli siyaset yapacağız'' dedi.

Hiç kimsenin CHP parti tabanından daha büyük olmadığını kaydeden Kök, ''Bir belediye başkanı delegeleri arayarak işle tehdit etti. Biz bu kadar mı olduk? Biz başka partinin insanları mıyız?'' diye konuştu.

Mustafa Erdem de, kongrede 100'ün üzerinde delegenin imzasıyla kongre divanına sunulan ve oy çokluğuyla kabul edilen seçimlerin 'blok' liste esasına göre yapılacak olmasını eleştirdi.

Konuşmaların ardından, seçimlere geçildi. Özer Ülken, delegenin oyuna sunduğu 28 kişilik kurultay delege listesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a da yer verdi.

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, oy kullanmak için yeniden salona gelirken nüfus cüzdanını arabada unuttuğu anlaşıldı. Baykal, oyunu kullanmak için bir süre arabadan nüfus cüzdanının olduğu çantasının gelmesini bekledi.

Yapılan seçim sonucunda 263 oy alan Devrim Kök, başkanlığa seçildi. Seçimde Özer Ülken 212, Mustafa Erdem de 118 oyda kaldı.