CHP başkanlık sisteminin tartışılmasına karşı
İHA

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, partisinin MYK toplantısından sonra basın toplantısı düzenledi.

BAŞKANLIK DEDİKLERİ ANDA..

“Başkanlığın lafı dahi Türkiye’de doğrudan bir istikrarsızlığa yol açıyor” iddiasında bulunan Böke, şunları kaydetti: “O istikrarsızlık doğrudan vatandaşımızın fakirleşmesine, refahının azalmasına ve yarına dair umudunun ekonomik olarak bu günden kaybolmasına sebep oluyor.

CHP başkanlık sisteminin tartışılmasına karşı

Başkanlık dedikleri anda kuruş kuruş değer kaybetti Türk Lirası. Türk Lirası’nın değer kaybından bize ne diyecek kadar fütursuz bir başbakanımız var. Oysaki Türk Lirası’nın değer kaybı doğrudan vatandaşımızın cebini ilgilendiriyor. Yaptığınız köprülerin fiyatlarını dolara bağladınız, biz dolardaki değer kaybı ortaya çıktığı zaman vatandaşın cebinin eridiğini söylediğimizde şimdi çıktınız utanmaz bir biçimde ‘Çanakkale geçilmez’ lafını dahi anlamayarak Çanakkale Köprüsü’nün fiyatını avroya bağladınız. Avro veya dolara bağlamak fark etmez. Eğer vatandaş Türk Lirası geliri elde ediyorsa her Türk Lirası değer kaybettiğinde vatandaş fakirleşiyor demektir.”

TÜRKİYE'DE BAŞKANLIK TARTIŞMASI İHTİYACI YOK

Konuşmasının ardından Böke, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Böke, başkanlık sistemi tartışmaları ile ilgili soruya, “Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’de darbenin karşısındaki en güçlü panzehirin demokrasi olduğunu zaten her gün ısrarla söylüyor. Türkiye’de bir ‘başkanlık sistemi’ tartışmasına ihtiyaç yok. Türkiye’de bir refah tartışmasına ihtiyaç var. Türkiye’de 6 milyon işsizin nasıl iş bulacağı bir düzenin inşa edileceğinin tartışmasına ihtiyaç var. Başkanlık diyerek yaratılan istikrarsızlığın karşısında ancak ve ancak daha çok demokrasi, güçlü bir parlamenter sistem diyerek çıkabiliriz. CHP’nin bu konuda dün pozisyonu neyse bugün de bu” yanıtını verdi.

CHP başkanlık sisteminin tartışılmasına karşı

Böke, 29 Ekim kutlamalarına ilişkin soruya ise, “Herhangi bir değişiklik yok. Biz Cumhuriyeti izinle kurmadık, kutlamasını da izinle yapmıyoruz” cevabını verdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)