CHP Danıştay'a gidiyor
ensonhaber.com

CHP Danıştay'a gidiyor

16 Nisan halk oylamasını kısa bir farkla da olsa kaybeden Hayır cephesi "Oylar çalındı, hile var" diye gerekçe gösteriyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, yaptığı yazılı açıklamada, Danıştay'a dava dilekçesinin bugün verileceği belirterek, şunları kaydetti:

"SONUÇLARIN KESİNLEŞMESİNİ DE ÖNLEYECEĞİZ"

"Mühürsüz oy pusulalarının geçerli kabul edilmesine ilişkin YSK işleminin iptali talebiyle bugün Danıştay'da dava açıyoruz. Ayrıca dava sonuna kadar halkoylaması sonuçlarının kesinleştirilmesinin önlenmesi için yürütmeyi durdurma talep ediyoruz. Avukatımız Atilla Kart bugün Danıştay'a dava dilekçesini verdikten sonra saat 16.00'da YSK önünde gerekli açıklamaları yapacaktır. İster hayır ister evet demiş olsun oy kullanan 49 milyon vatandaşımızın hakkını korumak için hukuk mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğiz."

BAŞBAKAN'DAN İLK YORUM

Başbakan Binali Yıldırım CHP'nin Danıştay girişimi ve Deniz Baykal'ın "Henüz maç bitmedi" sözleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Başbakan özetle şunları söyledi:

CHP İSTEDİĞİ YERE GİDEBİLİR AMA SONUÇ DEĞİŞMEZ

Milletin verdiği kararı mahkemelerde şikayetle düzeltmek demokrasinin bir yolu değildir ama tabii ki itiraz hakları vardır. Sadece CHP değil herkes kullanabilir bu hakkı ama millet sözünü söylemiştir, yüzde 51.4 25 milyon 200 bine yakın insanımız Evet vermiş, 23 milyon civarında vatandaşımız da Hayır demiştir. Evet sonucu böylece tecelli etmiştir. Milletin kararına rıza göstermemek demokrasiyi gerektiği kadar iyi anlayamamak demektir. Seçimler konusunda YSK'nın verdiği karar kesindir, bunun üzerine herhangi bir yargı yolu yoktur ama buna rağmen gidebilirler mi, tabii ki gidebilirler.

"YENİLEN PEHLİVAN GÜREŞE DOYMAZ"

(Deniz Baykal'ın "Ofsayttan gol attınız ama maç henüz bitmedi." sözlerinin hatırlatılması üzerine) yenilen pehlivan güreşe doymazmış.