CHP heyeti Yüksekova'yı inceledi

CHP Hakkari ve Van il örgütleri ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun aralarında bulunduğu heyet, 79 gün süren operasyonların ardından kısmi yasağın devam ettiği Yüksekova’da incelemelerde bulundu.

Diyarbakır-Urfa karayolunun 30’uncu kilometresinde geçirdikleri kaza sonucunda 6 kişinin yaşamını yitirdiği Salar ailesine taziye ziyaretinde bulunan CHP heyeti, daha sonra harabeye dönen Cumhuriyet Mahallesi’ne giderek incelemelerde bulundu.

CHP heyeti Yüksekova'yı inceledi

"AYNI MANZARAYI SUR'DA DA GÖRDÜK"

Heyet adına konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, mahallelerdeki yıkımın ve tahribatın çatışmalar sona erdikten sonra yapıldığını söyleyerek, şunları ifade etti: “Arama tarama faaliyeti yapılmış yine bir şey olmamış. İşte bundan sonraki süreçte bütün mahalle çatışmaların olmadığı yerler de tamamen yakılıp ve yıkılmış. Bizim buna ‘çatışmaların sonlandırılması faaliyeti’ dememiz mümkün değil. Aynı manzarayı Sur’da da gördük, Cizre’de de gördük.

CHP heyeti Yüksekova'yı inceledi

ERDOĞAN'I SUÇLADI

Bu bir konseptin soncudur. 1993’lü yıllarda Çiller'in yürüttüğü bir konsept vardı, bu da Erdoğan’ın zulüm konseptidir.

CHP heyeti Yüksekova'yı inceledi

İnsanların kendi özel tarihlerinin, anılarının yok edilmesine kimse razı olmaz. Bizler de razı olmayız. Belki bu bina yeniden yapılacak ama burada yaşan yurttaşlarımızın aidiyet duygularındaki zayıflamayı ve yok oluşu ne Erdoğan ne de Erdoğan’ın 7 çevresi tamir edemeyecektir. Bu duyguları burada gördük görmeye devam edeceğiz. Ama benim açımdan şok edici bir tablo. Kameralardan çok şey gördük. En iyi kamera insanın kendi gözü ve hafızasıdır."